Tort Orzechowy Mielony
Mielony tort orzechowy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na deser. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 439 kalorii. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz masło, cukier, konfitury z malin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tort Orzechowy, Tort Orzechowy, oraz Cherry Pecan Torte dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i cukier ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym do uzyskania kremowej konsystencji.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu; dodać mączkę pekan i skórkę cytryny, i ubijać z małą prędkością aż do wymieszania.
Dodaj mąkę i ubijaj z małą prędkością, aż do wymieszania.
Rozłóż na 2 okrągłe cakepany z masłem i mąką o średnicy 9 cali.
Piec w temperaturze 350 przez 25 do 30 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 5 minut; wyjąć z patelni i schłodzić przez 30 minut.
Połową nadzienia z twarogiem rozprowadzić na 1 warstwie ciasta; na wierzch równomiernie polać połową konfitur z malin. Wierzch z pozostałą warstwą ciasta; powtórz procedurę z pozostałym nadzieniem z serem śmietankowym i konfiturami.
Uwaga: komercyjnie mielone orzechy pekan mają bardzo drobną konsystencję i są często sprzedawane jako Mączka z orzechów pekan. Okazało się, że jest to bardziej ekonomiczne niż mielenie całych lub połówek orzechów pekan. Aby zrobić własny posiłek orzechowy, umieść 2 1/2 szklanki połówek orzechowych w robocie kuchennym i pulsuj około 45 sekund lub do momentu, aż orzechy pekan zostaną drobno zmielone.