Tofu Z Trawy Cytrynowej

Tofu Z Trawy Cytrynowej
Tofu z trawy cytrynowej to wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 14g białka, oraz 5G tłuszczu. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz kecap manis, sok z cytryny, olej z pestek winogron i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Smażone na patelni Tofu z pikantnym sosem z trawy cytrynowej (Tofu Nuong Xa), Trawa Cytrynowa Tofu Banh Mi, oraz Miseczki Tofu Z Trawy Cytrynowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tofu należy odsączyć z wody, a następnie każdy blok pokroić w 3 prostokąty w najdłuższym kierunku. Każdy prostokąt można następnie przyciąć na przekątnej, tworząc po 2 Trójkąty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Miejsce na płytkiej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Wymieszaj liście limonki, kecap manis, sos sojowy, czosnek, sok z cytryny i trawę cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Liście LimonkiLiście Limonki
Eliksir GEliksir G
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4
Wlać marynatę na tofu i przechowywać w lodówce przez 6 do 8 godzin, lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
5
Usuń tofu z marynaty, zastrzegając marynaty. Posmaruj go do sucha, aby nie rozpryskiwał się na patelni. Płaszcz dno patelni nonstick z olejem na średnim ogniu i saute, aż tofu jest złoty brąz po obu stronach i ledwo chrupiące na brzegach, 2 do 3 protokół. Cukry w marynacie wpłynie na szybkość brązowienia, więc jeśli tofu wydaje się być coraz ciemniejszy zbyt szybko, to jest ok, aby obniżyć ciepło, aby upewnić się, że będzie gorąco przez całą drogę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Usuń tofu i dodać zastrzeżone marynaty. Gotować do rozgrzania. Dostosuj przyprawę sosem chili, jeśli używasz, i podawaj na ryżu i obok ulubionych warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn