Tirado de Mahi Mahi

Tirado de Mahi Mahi
Tirado de Mahi Mahi jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 422 kalorie, 33g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 6,39 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 121 fanów. Jeśli masz paprykę, ocet winny, sok grejpfrutowy ruby, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 82%. Spróbuj Skórka z orzechów makadamia dla ryb-Mahi Mahi, łosoś, miecznik, Gardłosz pomarańczowy, Pesto Crusted Mahi-Mahi z pomidorami i sosem maślanym cytrynowym, oraz Coconut Lime Mahi Mahi Tacos z tequilą namoczoną salsą arbuzową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać sok, 1/4 szklanki octu, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, miód, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
OcetOcet
MiódMiód
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Dodaj cebulę i jalapeno, wrzucić do herbu i odstawić w temperaturze pokojowej podczas grillowania ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
CebulaCebula
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Rozgrzać grill (gazowy lub węglowy) do średnio-wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Posmarować rybę z jednej strony olejem rzepakowym i posypać solą, pieprzem, papryką i 2 łyżeczkami kminku. Odwróć, posmaruj drugą stronę olejem rzepakowym i posyp solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
KminekKminek
RybyRyby
SólSól
5
Umieść przyprawy pocierać stronę w dół na grillu, przykryć i gotować, aż pierwsza strona jest chrupiący i złocisto-brązowy, 5 do 6 protokół. Flip i gotować odkryte inny 5 lub tak minut, aż ledwo gotowane przez.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Umieścić rybę na półmisku i top z mieszanki cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
RybyRyby
7
Pozostaw rybę w temperaturze pokojowej przez 30 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
8
Podczas gdy ryby leczy, aby awokado i mango polewa.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
RybyRyby
9
Umieść awokado i mango w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
Dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, pozostałe1 łyżka octu winnego czerwonego, pozostałe 1/2 łyżeczki kminku, kolendry, sól i pieprz i wrzucić delikatnie połączyć. Zeskrobać większość mieszanki cebuli z ryby, łyżką mieszaniny mango na całej górze, udekorować całych liści kolendry i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny CzerwonyOcet Winny Czerwony
KolendraKolendra
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KminekKminek
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
CebulaCebula
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn