Tia Maria & kremy czekoladowe
Tia Maria i kremy czekoladowe mogą być właśnie tym napojem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 523 kalorie. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.82 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food ma 43 fanów. Jeśli masz czekoladę, ciastka amaretti, tia maria i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest takie wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Czekolada Tia Maria nuggets, Kurczak Tia Maria, oraz Kremy Czekoladowo-Miętowe.
Instrukcje
Włożyć czekoladę do miski.
Śmietanę wymieszać z Tia Maria, rezerwować 2 łyżki, następnie resztę wrzucić do rondla i doprowadzić do wrzenia.
Wyjąć z ognia i przewracać prosto na czekoladę, mieszając, aż czekolada się rozpuści. Podzielić na 2 małe szklanki i pozostawić do ostygnięcia. Pozostałą śmietanę ubijamy, aż lekko zgęstnieje, a następnie nasypujemy schłodzoną mieszankę czekolady. Schłodzić przez co najmniej 1 godzinę, aby ustawić. Podczas czekania Wytnij kształt serca z kawałka grubej karty.
Gdy gotowy do podania, umieścić kartę na szklance i przesiać kurzu z proszku kakaowego. Zdejmij ostrożnie i zrób to samo z drugim szkłem.