Thai Shrimp-Halibut Curry
Thai Shrimp-Halibut Curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. To danie główne ma 1773 kalorii, 144g białka, oraz 116g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1 i kosztuje $24.49 za porcję. 153 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać mleko kokosowe, bazylia, kolendra, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać niesłodzone mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Bezglutenowy Wegański Sernik Truskawkowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest świetne. Spróbuj Thai Shrimp Halibut Curry, Halibut po tajsku z rosołem kokosowo-Curry, oraz Gotowany Halibut w tajskim kokosowym bulionie Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drobno zetrzeć tyle skórki z 2 limonek, aby odmierzyć 11/2 łyżeczki. Wyciśnij tyle soku z 2 limonek, aby odmierzyć 2 łyżki stołowe.
Trzecie wapno pokroić w kliny.
Rozgrzać olej roślinny w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj posiekaną szalotkę, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i mielony imbir; smażyć, aż szalotki będą miękkie i papryka zmiękną, o 5 protokół. Wymieszaj pastę curry, mleko kokosowe, sos rybny, 11/2 łyżeczki skórki z limonki i 2 łyżki soku z limonki. Dusić delikatnie, często mieszając, około 5 minut.
Ryby i krewetki posypać solą i pieprzem.
Dodaj ryby i krewetki do sosu curry. Powrót do bardzo delikatne gotować i gotować tylko do ryb i krewetek są nieprzezroczyste w centrum, 5 do 6 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać z kolendrą i bazylią; podawać z limonką.