Teriyaki Tofu z ananasem

Teriyaki Tofu z ananasem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu japońskich przepisów, więc spróbuj Tofu Teriyaki z ananasem. Na 1,79 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 202 kalorie, 15g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 26 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ananasa, sos teriyaki, tofu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 49%. Spróbuj Tofu Teriyaki, Tofu i grzyby teriyaki, oraz Teriyaki Tofu Trójkąty dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój tofu na kawałki wielkości kęsa i umieść go w głębokim naczyniu do pieczenia; dodaj ananasa.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Wlać sos teriyaki. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TeriyakiSos Teriyaki
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut, lub aż będzie gorący i bąbelkowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn