Krewetki i warzywa Tempura może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 536 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 5,63 zł za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać olej arachidowy, sos sojowy, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tempura z krewetek i warzyw, Tempura Warzywna, oraz Tempura Warzywna dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz wszystkie składniki w misce. Odstawić, aby umożliwić rozwój smaków.
Przygotuj krewetki: Motyl krewetki przez cięcie w dół z tyłu, uważając, aby nie przeciąć całą drogę. Otwórz krewetki jak książkę i dobrze spłucz zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1
Włóż mąkę do miski i ubijaj seltzer, aby wydostać się z wszystkich grudek.
Ogrzać około 2 cali oleju z orzeszków ziemnych do 375 stopni F w woku lub głębokiej patelni. Dobrze wysuszyć krewetki i warzywa. Odkurz je mąką, aby wchłonąć pozostałą wilgoć i otrząśnij nadmiar. Zanurz je w cieście jeden po drugim. Upuść 4 lub 5 sztuk na raz w gorącym oleju, nie przepełniaj patelni. Smażyć na złoty kolor, obracając raz, o 3 protokół. Aby zachować czystość oleju między partiami, Usuń małe kawałki ciasta, które unoszą się w oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.