Tatar Z Tuńczyka

Tatar Z Tuńczyka
Jedna porcja zawiera 25 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 24 i kosztuje 7 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sushi tuńczyk, szczypiorek, szalotka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tatar Z Tuńczyka, Tatar Z Tuńczyka, oraz Tatar Z Tuńczyka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 2 tuziny łyżek demitasse
2
Ciężkim ostrym nożem pokroić tuńczyka na bardzo małe plasterki. W misce wymieszać tuńczyka, szczypiorek, kapary, szalotki, sok z cytryny, olej, sól i świeżo zmielony pieprz i schłodzić przez 1 godzinę. Napełnij łyżki demitasse mieszaniną i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Valley Merlot
Robert Mondavi Napa Valley Merlot
83% Merlot, 7% Malbec, 5% Cabernet Franc, 5% Syrah.Ten Merlot z 2007 roku prezentuje odważne aromaty dzikich jagód, czerwonych malin przerywane nutami cassis i cejlońskiej czerniherbata. O średniej zawartości, z aksamitnym podniebieniem, zmysłowe smaki tego wina są wspierane przez małe dodatki Malbec,Cabernet Franc i Syrah, które przyczyniają się do drobnoziarnistych, miękkich tanin, szerokiego odczucia w ustach i trwałego wykończenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia0
Magazyn