Tarta śniadaniowa z pancettą i zieloną cebulką

Tarta śniadaniowa z pancettą i zieloną cebulką
Tarta śniadaniowa z Pancettanem i zieloną cebulką wymaga około 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 427 kalorii, 16G białka, oraz 34g tłuszczu. 24 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka pancetta, masło, ser mascarpone i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tarta śniadaniowa z Pancettanem i zieloną cebulką, Fasolka szparagowa z Pancettanem i czerwoną cebulą, oraz Pieczona fasolka szparagowa z pancettą, czerwoną cebulą i czosnkiem ze szkoły gotowania Stir.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 9-calowa patelnia z wyjmowaną podstawą
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
3
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. masło i mąkę dno i boki 9-calowej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PiekarnikPiekarnik
4
Rozwiń ciasto i ułóż na przygotowanej patelni. Delikatnie wciśnij skórkę do dna i boków patelni. Przyciąć nadmiar skórki z góry patelni. Palcami widelca nakłuć ciasto w kilku miejscach. Używając pędzla do ciasta, pokryj skorupę ubitym białkiem jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
PatelniaPatelnia
5
Umieść patelnię na blasze do pieczenia i piec, aż białko jaja ustawi, o 10 protokół. Pozostawić do ostygnięcia przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Na średniej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać pancetta i gotować, często mieszając, aż brązowy i chrupiące, o 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
8
Osuszyć na papierowym ręczniku wyłożonym talerzem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
9
W średniej misce, połączyć ubite jajka, ser mascarpone, Gruyere, zielona cebula, sól, pieprz, i pancetta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Zielona CebulaZielona Cebula
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
GruyereGruyere
PieprzPieprz
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Wymieszać na gładką masę.
11
Wlać mieszaninę do ostudzonej skórki i piec, aż mieszanina ustąpi, a wierzch będzie złoty, około 18 minut ostudzić tartę przez 10 do 15 minut, a następnie wyjąć ją z patelni na talerz do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
12
Tartę pokroić w kliny i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
13
Uwaga kucharza: tarta może być również wykonana za pomocą 10-calowej patelni do tarty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
14
Rozwałkuj ciasto do koła o średnicy 11 cali przed włożeniem go do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Piec nadziewaną tartę przez około 23 minuty, aż do momentu, w którym nadzienie się ułoży.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawŚniadanieBrunch
Magazyn