Tarta ze świeżymi jagodami z sosem Chambord

Tarta ze świeżymi jagodami z sosem Chambord
Tarta ze świeżymi jagodami z sosem Chambord może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 505 kalorii. Ten przepis służy 11. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jajko, chipsy czekoladowe, fasolę waniliową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Świeży nektar jagodowy z Chambordem, Ciasto francuskie tarta cytrynowa z sosem Malinowo-chambordowym, oraz Tarta Ze Świeżymi Jagodami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozwałkuj jeden arkusz ciasta francuskiego i pokrój w prostokąt o wymiarach 6 x 14 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
2
Umieścić na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
3
Wytnij 1 calowe paski ze skrawków, aby przyciąć krawędzie.
4
Szczotkuj zimną wodę wzdłuż 1-calowej granicy na każdej krawędzi prostokąta i ustaw paski na górze, aby obramować krawędzie. Ubić 1 jajko i natrzeć na powierzchnię ciasta. Chill until firm, o 15 minut; jest to ważny krok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
5
Piekarnik rozgrzać do 400 stopni F (205 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Piec skorupę w nagrzanym piekarniku, aż zacznie brązowieć, około 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Wyjmij ciasto z piekarnika i zmniejsz temperaturę do 375 stopni F (190 stopni C). Naciśnij mocno podstawę z tyłu widelca, aby ją zwinąć. Wróć do piekarnika i piec do złotego koloru, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Przenieść do stojaka do ostygnięcia. Można to zrobić do 2 dni wcześniej; przechowywać w temperaturze pokojowej w hermetycznym pojemniku.
1
Podgrzać mleko na średnim ogniu w ciężkim rondlu, mieszając, aż dojdzie do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj waniliową fasolę do mleka, przykryj i stromej przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
4
Usuń fasolę wanilii. W międzyczasie ubij żółtka z cukrem, aż będą gęste i jasne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
5
Ubić w mące. Stopniowo mieszaj gorące mleko w mieszaninie żółtkowej, mieszając do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Wlać do patelni z sosem. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale ubijając, aż zgęstnieje. Obniż temperaturę. Kontynuuj gotowanie kremu z ciasta, stale ubijając, aż lekko zmięknie; powinno to zająć około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Zdjąć z ognia i złożyć białą czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
8
Przenieś krem do ciasta do małej miski i przykryj folią. Rozpakuj, gdy ostygnie, i dodaj creme de cacao. Można to zrobić 1 dzień wcześniej; przykryć i przechowywać w lodówce, aż potrzebne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rum Malibu O Smaku KokosowymRum Malibu O Smaku Kokosowym
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
SOS Chambord można przygotować do 2 dni wcześniej. Rozmrożone maliny przecedzić w blenderze. Odcedzić, aby usunąć nasiona i wymieszać w 3 łyżkach likieru Chambord. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
ChambordChambord
3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Kiedy będziesz gotowy do montażu tarty, wykonaj glazurę. W rondlu roztopić konserwy na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Zdjąć z ognia i wymieszać w 1 łyżce likieru. Używaj na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego
12
Ta tarta jest najlepsza, jeśli jest spożywana w ciągu 3 do 4 godzin od końcowego montażu.
13
Spód tarty posmarować glazurą i posypać połową posiekanych migdałów. Łyżka kremu do skorupy ciasta i gładkie. Ułóż świeże jagody na wierzchu kremu i umyj glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Ciasto Na Ciasto, OpcjonalnieDodatkowe Ciasto Na Ciasto, Opcjonalnie
( 23)( 23)
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
14
Na wierzch posypać Pozostałe migdały. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje11
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn