Tarta Portobello z zielenią wiosenną i limonkowym winegretem balsamicznym

Tarta Portobello z zielenią wiosenną i limonkowym winegretem balsamicznym
Tarta Portobello z zielenią wiosenną i limonkowym winegretem balsamicznym wymaga ok. 3 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 101 g tłuszczu, oraz w sumie 1292 kalorii. Na 5,26 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka baby greens, masło klarowane, pomidory i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wiosenne Warzywa Z Balsamicznym Estragonem Vinaigrette, Wiosenne warzywa z melasą Vinaigrette, oraz Wiosenne warzywa z pomarańczą-koper włoski Vinaigrette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyciśnij sok z limonki (z teraz schłodzonej limonki) przez otwór zasilający uruchomionego blendera. Gdy blender nadal działa, dodaj ocet, syrop kukurydziany, szalotkę i rozmaryn, 1 na raz, i wlej olej powoli stałym strumieniem do mieszaniny octu bardzo powoli do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wyjąć do pojemnika i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1
Tear zieleni na kawałki wielkości ukąszenia, i usunąć łodygi, Jeśli za pomocą rukoli. (Upewnij się, że zielenie nie jest już mokre od płukania.) Zieleninę wrzucić z parmezanem, doprawić solą i pieprzem, do smaku i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
ZieloniZieloni
1
Rozgrzać klarowane masło na średnim ogniu w dużej patelni saute.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło KlarowaneMasło Klarowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodaj cebulę i gotuj przez około 15 minut, aż będzie przezroczysta i zacznie karmelizować, następnie dodaj portobellos i białe grzyby do cebuli. Gotuj przez kolejne 10 minut, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu i dodaj pomidory, szczypiorek, sól i pieprz, i pozwól smakom się zintegrować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane
Grzyby PortobelloGrzyby Portobello
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Rozwałkuj ciasto z ciasta francuskiego i za pomocą 4-calowego noża do kółek (zwanego kutrem do ciastek) Wytnij 8 rund ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FrancuskieCiasto Francuskie
Prażone Orzeszki Ziemne, Bez SkórkiPrażone Orzeszki Ziemne, Bez Skórki
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
3
Na lekko wysmarowanej blasze ułożyć 4 rund ciasta. Używając 3-calowego koła lub krajalnicy do ciastek, Wytnij koncentryczne koło w środku pozostałych 4-calowych rund ciasta, aby utworzyć 1/2-calowy szeroki krąg ciasta. Te 1/2-calowe kręgi ciasta mają być używane bez 3-calowych kawałków od środka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone Orzeszki Ziemne, Bez SkórkiPrażone Orzeszki Ziemne, Bez Skórki
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4
Umieść 1 z tych kółek ciasta o szerokości 1/2 cala na każdej z rund już na blasze do pieczenia, dopasowując krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
5
Myj jajko pędzlem na powierzchni każdego z sparowanych kółek ciasta i rund. Następnie użyj widelca, aby przebić ciasto na całym obwodzie (to znaczy przez każdy okrąg ciasta i do towarzyszącej mu rundy pod nim).
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
6
Umieścić w piekarniku i piec na złoty kolor, o 6 do 8 protokół. Centrum każdego z nich wzrośnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Wyjąć skorupki ciasta z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Ciasto Na Ciasto, OpcjonalnieDodatkowe Ciasto Na Ciasto, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Korzystając z końcówki noża do masła, przebić się przez wzniesioną środkową część każdej skorupy ciasta, aby utworzyć Krater. Łyżka trochę mieszanki grzybów do każdego z tych kraterów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Ciasto Na Ciasto, OpcjonalnieDodatkowe Ciasto Na Ciasto, Opcjonalnie
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do MasłaNóż Do Masła
9
Na wierzchu każdej tarty ułożyć trochę zieleni i skropić limonkowym winegretem balsamicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winegret BalsamicznyWinegret Balsamiczny
ZieloniZieloni
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana

Składniki

454Orzechy dowolne (posiekane)mieszane warzywa dla niemowląt (takie jak rukola wodna, rukola dziecięca, szczaw ogrodowy, sałata jagnięca), nasączone w celu usunięcia piasku, opłukane i osuszone przędzarką do sałatek lub ręcznikami papierowymimieszane warzywa dla niemowląt (takie jak rukola wodna, rukola dziecięca, szczaw ogrodowy, sałata jagnięca), nasączone w celu usunięcia piasku, opłukane i osuszone przędzarką do sałatek lub ręcznikami papierowymi2(zima)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo posiekany szczypiorekświeżo posiekany szczypiorek2(zima)masło klarowanemasło klarowane1goździki szalotki, bardzo drobno mielonegoździki szalotki, bardzo drobno mielone2(zima)lekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany1jajko, ubite do mycia jajjajko, ubite do mycia jaj1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej z pestek winogronolej z pestek winogron1wapno, w mikrofalówce, aby uwolnić olejki eteryczne (pozostawić limonkę do ostygnięcia)wapno, w mikrofalówce, aby uwolnić olejki eteryczne (pozostawić limonkę do ostygnięcia)1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo starty parmezanświeżo starty parmezan596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo posiekane liście pietruszkiświeżo posiekane liście pietruszki2grzyby portobello, oczyszczone, skrzela usunięte, poćwiartowane i pokrojone w plastry 1/8 cala do 1/4 cala grubościgrzyby portobello, oczyszczone, skrzela usunięte, poćwiartowane i pokrojone w plastry 1/8 cala do 1/4 cala grubości2arkuszeciasto francuskie (często sprzedawane w opakowaniach 17 lub 18 uncji zawierających 2 (9 lub 10-calowe) kwadratowe arkusze ciasta francuskiego)ciasto francuskie (często sprzedawane w opakowaniach 17 lub 18 uncji zawierających 2 (9 lub 10-calowe) kwadratowe arkusze ciasta francuskiego)1czerwona cebula, pokrojona w plasterkiczerwona cebula, pokrojona w plasterki11 funt cukinii,bardzo drobno zmielone świeże liście rozmarynubardzo drobno zmielone świeże liście rozmarynu4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2pomidory, wnętrzności usunięte i drobno pokrojone w kostkępomidory, wnętrzności usunięte i drobno pokrojone w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipieczarki białe oczyszczone i pokrojone w plastrypieczarki białe oczyszczone i pokrojone w plastry
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn