Tarta czekoladowo-serowa z cynamonem

Tarta czekoladowo-serowa z cynamonem
Jeśli 1,46 zł za porcję spada w budżecie, tarta czekoladowo-serowa z cynamonem może być super Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 12g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kozi ser, cukier, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Tarta z ciepłą czekoladą, cynamonem i kawą, Tarta Z Musem Z Koziego Sera Czekoladowego, oraz Tarta Z Serem Czekoladowo-Truskawkowym.

Instrukcje

1
Aby ciasto, połączyć mąkę i 1 szklankę cukru w dużej misce. Zrobić studnię w środku i połączyć roztopiony smalec lub masło i 5 żółtek jaj w studni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SmalecSmalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Składniki wymieszać w ciasto drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
3
Dodać trochę wody, jeśli ciasto jest zbyt sztywne. Wyrobić ciasto na powierzchni roboczej przez 1 minutę. Odstawić. W małej misce, połączyć pozostały cukier, cynamon i kakao. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CiastoCiasto
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Masło dno i boki 10-calowej okrągłej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Ciasto podzielić na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
7
Rozwałkuj każdą połowę ciasta na 12-calowe koło. Dopasuj 1 koło ciasta do dna patelni, pozwalając mu wejść na boki o 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Pozwól odpocząć.
9
Ubij białka w misce, aż po prostu zaczną sztywnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Dodać mieszaninę cukru miarkę na raz, i kontynuować ubijanie białek, aż będą sztywne. Złóż kandyzowany cytron i ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowany CytronKandyzowany Cytron
SerSer
CukierCukier
11
Wlać nadzienie do wyłożonej cieście patelni i równomiernie wygładzić wierzch. Przykryć mieszaninę pozostałym kółkiem ciasta. Zagniatać krawędzie ciasta razem. Zrób centymetrową dziurę w środku górnej części tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Umyj wierzch pozostałym żółtkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
13
Piec tartę na blasze do pieczenia na środkowej półce piekarnika przez 1 godzinę lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
14
Wyjąć tartę z piekarnika i ostudzić na stojaku przez co najmniej 30 minut. Przed podaniem tartę obsypać cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
artykuł var
16
Typ_27_data = {};
17
artykuł
18
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Magazyn