Tarta Czekoladowo-Orzechowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj tarty z orzechami czekoladowymi. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 381 kalorii, 6G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz połówki orzecha włoskiego, jasny syrop kukurydziany, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Czekoladowo-Orzechowa, Tarta Czekoladowa Gruszkowo-Orzechowa, oraz Tarta czekoladowo-orzechowa z malinami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż 1 stojak w dolnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 35
Połącz brązowy cukier, mąkę i sól w średnio ciężkim rondlu na średnim ogniu, dobrze mieszając trzepaczką. Wymieszać z syropem kukurydzianym i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Gotować przez 1 minutę, od czasu do czasu mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodać masło i czekoladę; wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji. Ostudzić do temperatury pokojowej; wymieszać z orzechami włoskimi, wanilią i jajkami.
Dopasuj ciasto na ciasto do okrągłej patelni z wyjmowanym dnem o średnicy 9 cali pokrytej sprayem do gotowania, naciskając ciasto na dno i po bokach patelni.
Łyżka mieszanki orzecha włoskiego do przygotowanej skorupy.
Piec na dolnej półce piekarnika w temperaturze 350 przez 33 minuty lub do momentu ustawienia. Schłodzić przez 20 minut w patelni na stojaku z drutu.
Usuń boki tart pan; przesuń tart na półmisku.