Pieczone Poblanosy nadziewane serem i krewetkami z sosem z czerwonej papryki
Ser-i krewetki nadziewane pieczone Poblanos z sosem z czerwonej papryki może być tylko przystawką szukasz. Ten przepis służy 8. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 142 kalorie, 12g białka, oraz 6G tłuszczu. Jeśli masz krewetki, bazylia, szalotka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczone Poblanosy nadziewane serem i krewetkami z sosem z czerwonej papryki, Poblanos Nadziewane Krewetkami, oraz Poblanos nadziewane serem z sosem pomidorowym.
Instrukcje
Char Poblano chili nad płomieniem gazowym lub w brojlerach, aż poczerniały ze wszystkich stron. Zamknąć w papierowej torbie 10 minut. Obrać chili. Używając małego ostrego noża, ostrożnie rozciąć chilies otwarte wzdłuż 1 strony.
Usuń nasiona, pozostawiając dołączone łodygi.
Wymieszać krewetki i następny 6 składniki w średniej misce. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wypełnij chili z mieszanki krewetek, dzieląc równo. Podciągnij boki chili do zamknięcia napełniania.
Umieść nadziewane chili na blasze do pieczenia. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Chili piec odkryte, aż do ogrzania i sery topić, o 15 protokół. Łyżka 3 łyżki sosu czerwonej papryki na każdym z 8 talerzy.
Umieścić 1 nadziewane chili na sosie na każdym.
W razie potrzeby udekoruj liśćmi bazylii i podawaj.
* Świeże zielone chili, znane również jako pasillas; dostępne na rynkach Ameryki Łacińskiej i niektórych supermarketach