Tapenada z figi i granatu
Figa i granat Tapenade może być tylko przyprawa szukasz. Ten przepis sprawia, że 7 porcji z 144 kalorie, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka octu winnego sherry, oliwy z oliwek, rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Domowe Fig Newtons, Pieczone Figi Crostini, oraz Palo Migdałowe Figi Quickbread.
Instrukcje
Podgrzej brojlery. Wyłożyć małą blachę do pieczenia folią.
Folia szczotkowa z oliwą z oliwek. Lekko posmaruj figi 1/2 łyżki oliwy z oliwek. Ułóż figi, pokrój bok do góry, na arkuszu. Broil aż figi są lekko rumiane na brzegach, o 3 protokół. Ostudzić na blasze do pieczenia.
Połącz figi, oliwki, kapary, melasę z granatu, rozmaryn i ocet w procesorze. Używając zakrętów on / off, grubo posiekaj figi i oliwki. Przy pracy silnika dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przenieś do miski. Wymieszać z orzechami włoskimi.
Odstawić tapenade na 2 godziny w temperaturze pokojowej, aby wymieszać smaki. (Można przygotować 5 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
* Gęsty syrop z granatów dostępny na rynkach Bliskiego Wschodu i w niektórych supermarketach.