Tajskie Tofu z cukinią, czerwoną papryką i limonką
Tajskie Tofu z cukinią, czerwoną papryką i limonką może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 337 kalorii, 10g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mleka kokosowego, bazylii i / lub cukinii oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tajskie Tofu Z Cukinią, Czerwoną Papryką I Limonką, Tajskie Tofu z cukinią, czerwoną papryką i limonką, oraz Pikantne Tajskie Tofu Z Czerwoną Papryką I Orzeszkami Ziemnymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj tofu; smażyć na złoty kolor, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
3
Przenieść tofu do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodaj pozostałe 1 łyżka oleju, następnie cukinia i papryka na patelni; smażyć, aż zacznie mięknąć, o 4 protokół. Powrót tofu do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Cukinia
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj imbir; wymieszać 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir
6
Dodaj mleko kokosowe, 3 łyżki soku z limonki, sos sojowy i pastę curry; wymieszaj, aby rozpuścić pastę curry. Dusić, aż sos zgęstnieje, o 6 protokół. W razie potrzeby doprawić solą i sokiem z limonki. Wymieszać połowę bazylii.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Gabrielskloof Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.