Tajski makaron z krewetkami pesto
Tajski makaron z krewetkami pesto trwa około 20 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $4.3 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 448 kalorii. Jeśli masz olej sezamowy, opakowanie bazylii, krewetki królewskiej i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Niewiele osób lubiło to Azjatyckie danie. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pikantny tajski makaron z krewetkami, Makaron Z Krewetkami, oraz Makaron z krewetkami Peppery.
Instrukcje
Włóż makaron do dużej miski, a następnie zalej wystarczająco wrzącą wodą, aby przykryć. Odstawić i poczekać, aż makaron osiągnie konsystencję al dente. W międzyczasie w maszynce umieścić Bazyl, kolendrę, orzeszki ziemne, chilli, skórkę z limonki i sok, olej sezamowy, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 2 łyżki wody i szczyptę soli, a następnie przełożyć do pesto.
Pozostały olej rozgrzać na dużej patelni nieprzywierającej i szybko mieszać-smażyć krewetki przez 3-4 minuty, następnie wymieszać pesto.
Odcedzić i dodać makaron, doprawić czarnym pieprzem i dobrze wymieszać, tak aby makaron był całkowicie pokryty pesto, jeśli wygląda trochę sucho, dodać odrobinę gorącej wody. Łyżka do misek, wycisnąć dodatkowy sok z limonki i posypać więcej kolendry, jeśli chcesz.