Tajski gulasz wołowy z trawą cytrynową i makaronem

Tajski gulasz wołowy z trawą cytrynową i makaronem
Tajski gulasz wołowy z trawą cytrynową i makaronem może być tylko Azjatyckie przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 786 kalorii, 49g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 4,07 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz olej roślinny, płatki kokosowe, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Gulasz wołowy z trawy cytrynowej z makaronem, Wegańska tajska zielona zupa Curry z trawą cytrynową z kluskami z cukinii, oraz Roladki wołowe z trawy cytrynowej z makaronem ryżowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Trawa cytrynowa, czosnek, liście limonki kaffir, imbir i 2 chiles w robocie kuchennym, aż powstanie drobna pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki KaffirLiście Limonki Kaffir
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Wołowinę doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WołowinaWołowina
3
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu. Pracując partiami, gotować wołowinę, obracając od czasu do czasu, aż zbrązowieje, 1015 minut; przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
4
Gotuj pastę z trawy cytrynowej w tym samym garnku, często mieszając, aż trawa cytrynowa zacznie mięknąć, 58 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodaj anyż, cynamon, sos sojowy, sos rybny, brązowy cukier, wołowinę z dowolnymi sokami i 10 szklankami wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, skimming okazjonalnie, aż wołowina będzie miękka i płyn jest lekko zagęszczony, 2 1/23 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sos RybnySos Rybny
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
Sos SojowySos Sojowy
CynamonCynamon
WodaWoda
WołowinaWołowina
6
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 177°. grzać płatki kokosowe na blasze do pieczenia, rzucając od czasu do czasu, aż złoty na brzegach, o 4 protokół; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki KokosowePłatki Kokosowe
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Dodaj szalotki i marchew do duszenia i gotuj, częściowo przykryte, aż warzywa będą miękkie i wołowina rozpadnie się, 3545 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SzalotkaSzalotka
MarchewMarchew
WołowinaWołowina
GulaszGulasz
8
Wymieszać w szalotki (powinny one zwiędnąć lekko).
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
9
Tymczasem gotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
10
Makaron podzielić między miski i chochli gulasz nad; top z tosty kokosowe i więcej szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
KokosKokos
MakaronyMakarony
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
11
Podawać z limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
12
DO AHEAD: gulasz (bez makaronu) można zrobić 3 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
GulaszGulasz
13
Schłodzić; przykryć i schłodzić.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn