Tajska Czerwona Zupa Curry Tofu
Thai Red Curry zupa tofu może być dobry przepis, aby poszerzyć swoją kolekcję zupy. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 443 kalorie, 10g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 4,44 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dość drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, trawę cytrynową, kurkumę w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tajskie Curry Warzyw I Zupa Tofu Przepis, Tajskie czerwone Curry z warzywami, oraz Tajskie Curry Tofu.
Instrukcje
Przynieś mleko kokosowe, bulion, galangal, trawę cytrynową i liście kaffiru na wolnym ogniu w dużym garnku na średnim ogniu. Gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, ale nie pozwól, aby bulion się w pełni zagotował.
Odcedzić bulion i wyrzucić ciała stałe.
Ubić czerwoną pastę curry, następnie dodać do zupy tofu, grzyby shiitake, pieczarki, sok z limonki, brązowy cukier i kurkumę. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż grzyby zmiękną, około 10 minut.
Tymczasem doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Dodaj makaron ryżowy i gotuj przez 3 do 4 minut, aż będzie miękki; odcedzić.
Umieść odsączony makaron w pojedynczych miseczkach, a następnie zupę z kadzi nad makaronem.
Dekoruj pokruszonymi płatkami czerwonej papryki.