Taglierini z morelami, szparagami i Nasturcjami
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 224 kalorie, 2G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.51 za porcję. Jeśli masz masło, szalotki, Smalce, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Szparagi Z Morelami, Szparagi Z Smalcem I Estragonem, oraz Świeże Smalce I Szparagi.
Instrukcje
Przygotuj świeży makaron, jeśli używasz.
Wysuszone morele moczyć w 1 szklance ciepłej wody 20 minut. Wstrząsnąć smalcem, aby usunąć ziarno, a następnie usunąć z wody, wyciskając płyn z grzybów z powrotem do miski. Płyn rezerwowy. Po osadzeniu się ziarna, ostrożnie wlać płyn grzybowy do małej miski, pozostawiając osad (w razie potrzeby odcedzić płyn przez zwilżony filtr do kawy lub gazę).
Usunąć wszelkie twarde łodygi z moreli.
Przyciąć i odrzucić twarde końce ze szparagów.
Odetnij górne 2 cale końcówek i połowę końcówek wzdłuż.
Pokroić Pozostałe szparagi w długie ukośne plastry o grubości około 1/4 cala.
Dusić wino, sok z cytryny, i szalotki w dużej ciężkiej patelni, aż płyn zmniejszy się do około 2 łyżki.
Dodaj śmietanę i gotuj na wolnym ogniu 1 minutę.
Dodaj Smalce, płyn do namaczania grzybów i bulion, a następnie gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Dodać masło na raz i gotować sos na umiarkowanie małym ogniu, stale ubijając, tylko do momentu, aż śmietana i masło jest włączone. (Nie pozwól, aby sos był tak gorący, że masło oddziela się, a sos traci kremową konsystencję.)
Wyjąć patelnię z ognia i doprawić sosem solą i pieprzem. Trzymaj ciepło, przykryte.
Jeśli używasz świeżego taglierini, strząśnij nadmiar mąki. Gotuj świeże taglierini ze szparagami w 6-litrowym garnku wrzącej osolonej wody, aż makaron będzie al dente, około 1 minuty. (W przypadku suszonego makaronu postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i dodaj szparagi w ostatniej chwili gotowania.) Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania i spuścić makaron i szparagi w durszlaku.
Wrzucić makaron i szparagi w dużej misce z ' puchar sos (bez smalców), jedna trzecia nasturtiums, i tyle zarezerwowane wody makaronu, aby utrzymać wilgotne. Pozostałe nasturcje wymieszać w sosie.
Aby podać, zawiń każdą porcję taglierini wokół widelca do rzeźbienia i przenieś na środek talerza zupy. Surround ze szparagami, morelami i sosem.
Dla prostszej prezentacji, wystarczy wrzucić makaron i mieszankę szparagów z sosem i nasturcjami, dodając trochę wody z makaronu, jeśli to konieczne.