Tabbouleh cytryna i pietruszka
Lemon & parsley tabbouleh to danie główne ze Środkowego Wschodu. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 576 kalorii, 33g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 5,78 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Mieszanka zakonserwowanych cytryn, kostka bulionu warzywnego, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 86%. Podobne przepisy to Pietruszka Tabbouleh, Granat - Pietruszka Tabbouleh, oraz Cytryna i świeże zioła Tabbouleh.
Instrukcje
W żaroodpornej misce z pokruszoną kostką bulionu i czosnkiem umieść pszenicę lub kuskus, zalej wrzącą wodą do przykrycia, a następnie odstaw na 30 minut na bulghar lub 10 minut na kuskus.
Jeśli używasz pszenicy bulghar, dokładnie odcedzić, lub puchnąć kuskus widelcem. Pozostałe składniki wymieszać.
Serwować, chill aż potrzebne, lub zobaczyć sugestie, prawo.
Aby zrobić z kozim serem, wymieszać pokruszony kozi ser i dużą szczyptę płatków chilli z dużą ilością czarnego pieprzu. Podzielić na miski i podawać.
Aby zrobić z grillowanym halloumi, podgrzej 1 łyżkę oleju w patelni nieprzywierającej. Grubo pokroić ser halloumi i smażyć na dużym ogniu przez 2-3 min z każdej strony, lub aż zmięknie i złocisty. Drobno posiekać małe zakonserwowane cytryny do sałatki. Podziel miski. Top z plasterkami sera i podawać.