Słodko-Gorzki Mus Czekoladowy Ciasto Na Lodówkę
Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 636 kalorii, 7G białka, oraz 40 g tłuszczu. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś słodko-gorzką czekoladę, słoik słodko-gorzki sos czekoladowy, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Słodko-Gorzki Mus Czekoladowy Ciasto Na Lodówkę, Słodko-Gorzki Finalista Pieczenia # 6: Wykwintne, Cnotliwe Wegańskie Ciasto Z Paryskim Musem Czekoladowym, oraz Słodko-Gorzki Mus Czekoladowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej schłodzonej misce ze stali nierdzewnej lub szkła, za pomocą ręcznego miksera elektrycznego, tłucz ciężką śmietanę z sosem czekoladowym ze średnią prędkością, aż utworzą się twarde szczyty.
Rozłóż około 1/2 szklanki bitej śmietany czekoladowej na długim prostokątnym talerzu, tworząc prostokąt o wymiarach 3 na 10 cali.
Za pomocą małej szpatułki przesuniętej rozprowadzić 1 łyżkę pozostałego kremu czekoladowego na 35 waflach czekoladowych i ułożyć je w 5 stosach. Top każdy stos z wafelkiem czekoladowym (będziesz miał 6 lub 7 wafli pozostało). Ułóż stosy opłatków po bokach jak najbliżej siebie na kremie czekoladowym na półmisku. (Stosy opłatków będą leżały wzdłuż talerza.)
Rozłóż wszystko, ale około 1/2 szklanki pozostałego kremu czekoladowego na całym torcie, ustalając wszelkie wafle, które przechylają się lub przesuwają.
Naciśnij długi arkusz folii na ciasto, spłaszczając górę i boki delikatnie. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub do 2 dni. Przechowywać w lodówce pozostały krem czekoladowy.
Wyrzucić plastikową folię i zamrozić ciasto pozostałym kremem czekoladowym, wygładzając górę i boki.
Udekoruj wiórkami czekoladowymi.
Pokroić w plasterki, wycierając nóż po każdym cięciu.
Wykonaj z wyprzedzeniem: gotowe ciasto można schłodzić w hermetycznym pojemniku do 2 dni.