Słodko-dymne żeberka dla dzieci z sosem Barbecue Bourbon

Słodko-dymne żeberka dla dzieci z sosem Barbecue Bourbon
Słodko-dymne żeberka z sosem Barbecue Bourbon mogą być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 264g białka, 161 g tłuszczu, oraz w sumie 2731 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 11,16 zł / porcja. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz Stojaki na żeberka wieprzowe z powrotem dla dzieci, mielony pieprz, czosnek w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Żeberka Dla Dzieci Z Sosem Barbecue Mojo, Żeberka Dla Dzieci Z Sosem Barbecue Cola, oraz Żeberka z grilla z pikantnym sosem Barbecue.

Instrukcje

1
Ułóż żeberka w dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Polej bourbonem. Schłodzić 30 minut, często obracając żebra.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
żeberkażeberka
3
Wylać i wyrzucić bourbon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
4
Sól i 5 kolejnych składników ubić w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Posypać mieszankę przypraw po obu stronach żeber.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
6
Odstawić 1 godzinę.
7
W średniej misce umieścić wióry.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
8
Zalać piwem; odstawić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiwoPiwo
9
Umieść garść rozdartej gazety w dnie komina z węglem drzewnym. Top gazeta z 25 brykietów węgla drzewnego.
10
Zdejmij górny stojak z grilla.
11
Umieść komin na Dolnym stojaku grillowym. Lekka gazeta i niech węgiel pali się, aż popiół będzie szary, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
12
Otwórz 1 dolny odpowietrznik grilla. Włącz gorący węgiel na 1 stronę dolnego stojaka. Za pomocą metalowej szpatułki rozprowadzić węgiel drzewny, aby pokryć około 1/3 stojaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
13
Wyjąć 1 szklankę wiórów z piwa i odcedzić (Pozostałe wióry zachować w piwie). Rozrzuć osuszone wióry nad węglami (unikaj używania zbyt wielu mokrych wiórów, które mogą ugasić ogień). Napełnij patelnię foliową do połowy wodą i umieść naprzeciwko węgli na Dolnym stojaku grillowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
WodaWoda
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
14
Umieść górny stojak grillowy na grillu. Ułóż żeberka na górnym stojaku grillowym nad patelnią bochenkową. Pokrywa grilla z pokrywą, umieszczając górny otwór wentylacyjny bezpośrednio nad żebrami.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
15
Umieść trzon termometru candy przez górny otwór wentylacyjny, z miernikiem Na zewnątrz i końcówką w pobliżu żeber (termometr nie powinien dotykać stojaka na mięso lub grill); pozostawić na miejscu podczas gotowania. Sprawdzić temperaturę po 5 minutach. Użyj górnych i dolnych otworów wentylacyjnych, aby utrzymać temperaturę między 275 ° F A 163°, otwory otworowe szersze, aby zwiększyć ciepło, a zamknięcie, aby zmniejszyć ciepło. Pozostaw inne otwory wentylacyjne zamknięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
MięsoMięso
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
16
Po 45 minutach należy zastosować technikę opisaną wcześniej, aby zapalić dodatkowe 15 brykietów z węgla drzewnego w tym samym kominie z węgla drzewnego ustawionym na niepalnej powierzchni.
17
Gdy temperatura grilla spadnie poniżej 135°, użyj rękawic kuchennych, aby podnieść górny stojak z żebrami; umieść stojak z żebrami na żaroodpornej powierzchni. Za pomocą szczypiec dodaj gorący szary węgiel z komina do dolnego stojaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik MittPiekarnik Mitt
SzczypceSzczypce
18
Odcedzić Pozostałe 1 szklanki zrębków; posypać węglem drzewnym. Zmień położenie górnego stojaka na grillu, umieszczając żebra nad patelnią bochenkową. Pokrywa z pokrywką. Grilluj, aż żeberka będą bardzo miękkie, a mięso oderwie się od kości, około 45 minut dłużej, szczotkując 3/4 szklanki sosu Barbecue Bourbon ostatnie 15 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos BarbecueSos Barbecue
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
FrytkiFrytki
MięsoMięso
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
19
Przenieś żeberka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
20
Szczotka z 3/4 szklanki więcej sosu barbecue.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos BarbecueSos Barbecue
21
Podawać, przekazując pozostały sos osobno, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Polecane wino: Zinfandel, Wino Różane

Grill w menu? Spróbuj sparować z Zinfandelem i różowym winem. Róża jest orzeźwiająca w wysokich temperaturach i uzupełnia słodkie i pikantne sosy i przetarcia. Zinfandel to klasyczny wybór czerwonego wina do grillowania, szczególnie do żeberek wieprzowych i mostku wołowego. Możesz spróbować w placówce Howell Mountain Zinfandel. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 50 dolarów za butelkę.
Outpost Howell Mountain Zinfandel
Outpost Howell Mountain Zinfandel
# 67 Wine Spectator Top 100 of 2008"Gęsty i mocny, a jednocześnie cudownie bogaty, elastyczny i dobrze zorganizowany w rdzeniu. Oferuje aromaty jeżyny, świeżej gliniastej ziemi i zadymionych tostów, z dojrzałymi, ale skoncentrowanymi dzikimi jagodami, Mokka-espresso i białym pieprzem. Pij teraz do 2012 roku. Wykonano 950 spraw.Wine Spectator93 punkty
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn