Słodkie i pikantne pieczone orzeszki Pekan
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawki? Słodkie i pikantne pieczone pekany mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 224 kalorie. Jeśli masz brązowy cukier, chili w proszku, cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Słodkie i pikantne orzeszki Pekan, Słodkie i pikantne orzeszki Pekan, oraz Słodko-pikantne orzeszki Pekan.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Rozprowadzić pekan na blasze w jednej warstwie. Pieczemy przez 10 minut, od czasu do czasu potrząsając patelnią, aż orzechy będą pachnące i jasnobrązowe.
Podczas gdy orzechy są pieczenia, połączyć cynamon, chili w proszku, kminek, cayenne, imbir i sól w małej misce.
Wyjąć orzechy z piekarnika i umieścić w misce. Wymieszać z roztopionym masłem, brązowym cukrem i przyprawami, podczas gdy orzechy są jeszcze gorące, łącząc równomiernie.