Szybki Kurczak Teriyaki

Szybki Kurczak Teriyaki
Przepis Szybki kurczak Teriyaki jest gotowy w około 30 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 37 kalorii. Mieszanka różyczek brokułów, piersi z kurczaka, ryż instant i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Kraftrecipes.com ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Quick Teriyaki Chicken Rice Bowls, Quick Teriyaki Chicken Rice Bowls Card, oraz Łatwa i szybka wołowina Teriyaki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Opatrunek ciepła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać kurczaka; gotować i mieszać 5 do 7 min. albo do końca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
3
Dodać wodę, sos teriyaki i czosnek w proszku; wymieszać. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TeriyakiSos Teriyaki
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
WodaWoda
4
Wymieszać z brokułami i ryżem; przykryć. Gotować na małym ogniu 5 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrokułyBrokuły
RyżRyż
5
Zdjąć z ognia.
6
Odstawić, zadaszony, 5 min. Puch z widelcem.

Wyposażenie

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. De Morgenzon Reserve Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty opiekanej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans utrzymują się na finiszu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia2
Magazyn