Szybka marynowana marchewka i szparagi z estragonem
Szybka marynowana marchewka i szparagi z estragonem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny hor d ' oeuvre. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 19 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka pieprzu, miód, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Przepis ten zachwycił 533 osoby. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Marynowana marchewka z estragonem, Szybkie marynowane truskawki z czarnym pieprzem i estragonem, oraz Tofu Banh mi owija z szybko marynowaną marchewką i rzodkiewką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyczyść, 4 szklane słoiki o pojemności 12 uncji ze śrubami na pokrywkach (możesz potrzebować więcej lub mniej w zależności od kształtu poszczególnych słoików, więc przygotuj więcej niż potrzebujesz), gotując w wodzie lub przebiegając przez cykl dezynfekcji zmywarki. Doprowadzić 2 do 3 cale wody do wrzenia w dużej patelni sauté i dodać pokrojone warzywa do wody na jedną minutę.
Wlać do durszlaka i spłukać pod zimną wodą lub umieścić w łaźni lodowej, aby zatrzymać gotowanie.
Wodę, ocet i pozostałe składniki połączyć w rondlu i doprowadzić do wrzenia. Tymczasem marchew i szparagi pakuj szczelnie do czystych słoików. Powinno wystarczyć na 4 średnie słoiki lub więcej mniejszych słoików.
Wlać ciepłą solankę do marynowania, aby przykryć warzywa rozprowadzając przyprawy i zioła równomiernie między słoikami, pozostawiając około ½ cala przestrzeni na górze. Wytrzyj felgi i przykręć pokrywki.
Ostudzić na blacie, aż ostygnie w dotyku.
Umieść w lodówce i pozostaw smaki na co najmniej 24 godziny przed otwarciem (najlepiej 3 dni dla najlepszego smaku). Utrzymuje dobrze schłodzone przez około miesiąc.