Szparagi pieczone z Holenderką
Prażone szparagi z Holenderką to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 328 kalorii, 4G białka, oraz 34g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, masło, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szparagi pieczone z Holenderką, Szparagi pieczone w sosie holenderskim, oraz Chrupiący łosoś Królewski z prażonymi szparagami, ziemniakami Fingerling i sosem holenderskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Masło rozpuścić na małej patelni z sosem.
Umieścić żółtka, sok z cytryny, 1 1/2 łyżeczki soli, 3/4 łyżeczki pieprzu i cayenne w słoiku blendera. Mieszamy przez 15 sekund. Po uruchomieniu blendera powoli wlać gorące masło do blendera i miksować przez 30 sekund, aż sos będzie gęsty. (Można pozostawić w blenderze w temperaturze pokojowej do 1 godziny. Jeśli zostanie wykonany z wyprzedzeniem, dodaj 1 łyżkę gorącej wody z kranu i zmiksuj na kilka sekund przed podaniem.)
Zerwać twarde końce szparagów i, jeśli są grube, obrać je.
Szparagi ułożyć na blasze do pieczenia, skropić oliwą z oliwek, a następnie wrzucić, aby całkowicie pokryć szparagi.
Szparagi rozprowadzić w jednej warstwie i obficie posypać solą i pieprzem. Szparagi smażyć przez 15 do 20 minut, do miękkości, ale nadal chrupiące.
Na ciepłe szparagi polać sosem holenderskim i podawać.