Szaszłyki z kurczaka z sałatką z fasoli Fava i mięty
Szaszłyki z kurczaka z fasolą Fava i sałatką miętową mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje $1.5 za porcję. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 32G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów wymaga soli, fasoli fava, mięty i skórki cytryny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest dobre. Spróbuj Grillowane szaszłyki jagnięce z ciepłą sałatką z fasoli Fava, Sałatka Z Fasoli I Kukurydzy Fava Ze Świeżą Miętą, oraz Sałatka z fasoli Fava z Jamonem i świeżą miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grill na średnim ogniu.
Gotować fasolę fava we wrzącej wodzie przez 1 minutę lub do miękkości.
Odcedzić i spłukać zimną wodą; odcedzić.
Usunąć twarde zewnętrzne skórki z fasoli; wyrzucić Skórki.
Połącz 3 łyżki oleju, skórkę, sok, posiekaną miętę, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w średniej misce.
Dodaj fasolę fava do mieszaniny oleju; wrzucić do herbu.
Nawlecz kurczaka równomiernie na 12 (8-calowe) szaszłyki.
Kurczaka posmarować pozostałą 1 łyżką oleju; posypać równomiernie pozostałą 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Umieść szaszłyki na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 8 minut lub do momentu zakończenia, obracając raz.
Podawać z mieszaniną fasoli fava.
Dekoruj klinami cytryny i gałązkami mięty, w razie potrzeby.
Wino Uwaga: uwielbiam lustro smaki fasoli fava, mięta, sok z cytryny, i skórki cytryny w tym naczyniu z winem, który jest ostry i ma zielone smaki własnych. Nowozelandzki sauvignon blanc to tylko bilet. Try Babich 2007 from Marlborough, New Zealand, about $ Karen MacNeil