Szarlotka
Need a deser bezmleczny i wegetariański? Szarlotka może być niesamowity przepis spróbować. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 390 kalorii, 4G białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 343 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz jabłka northern spy, wodę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 34%. Spróbuj Szarlotki Cynamonowe, Batoniki Z Masłem Jabłkowym, oraz Szarlotka Pieczone Pączki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Mąkę i sól połączyć w misce do mieszania.
Skrócenie w temperaturze pokojowej pokroić na mąkę, aż mieszanina będzie jednolita, a skrócenie przypomina duży groch. Ubij jajko, wodę i ocet razem, aby wymieszać.
Cały płyn równomiernie zalać mieszanką mąki. Mieszaj widelcem, aż cała mieszanina zostanie zwilżona. Podziel ciasto na pół i uformuj je w kulkę. Spłaszczyć każdy w 4-calowym okręgu. Owinąć i schłodzić ciasto przez 15 minut dla łatwiejszego walcowania.
Pył wałek do ciasta i powierzchnia robocza lekko z mąką.
Ciasto rozwałkować na jednolitą grubość.
Zwiń do okręgu o 1 cal większego niż odwrócona 8-calowa płyta pie. Ostrożnie umieść jeden krąg ciasta w płytce ciasta i delikatnie wciśnij w formę płyty. Przyciąć nadmiar ciasta wokół krawędzi z tyłu noża.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Jabłka obieramy, rdzeń i kroimy w plasterki.
Plastry jabłka wymieszać z cukrem, mąką i cynamonem.
Umieścić mieszankę jabłkową w skorupce ciasta.
Umieść drugą skórkę ciasta na wierzchu i uformuj na brzegach talerza ciasta.
Przeciąć szczeliny w górnej skorupie, aby umożliwić uwolnienie pary w piekarniku.
Piec przez około 30 do 40 minut, aż ciasto zostanie całkowicie upieczone, a jabłka zmiękną.