Suflet z rabarbaru i kremu
Suflet z rabarbaru i kremu wymaga około 35 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 79 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę, rabarbar, żółtko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na nie tak ogromna spoonacular wynik 18%. Podobne przepisy obejmują Suflet Z Rabarbaru I Kremu, Suflet z podwójną czekoladą z sosem waniliowym, oraz Słodko-gorzki czekoladowy suflet z sosem Earl Grey Custard.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F i włóż do blachy do pieczenia, aby się nagrzać.
Rabarbar włożyć do rondla z 1/3 szklanki cukru. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj delikatnie przez około 10 minut, aż rabarbar będzie miękki. Odstawić i pozostawić do całkowitego wystygnięcia.
Weź sobie 6 dań ramekin i pocieraj ich wnętrzności masłem.
Umieść ciasteczka gingersnap w torbie kanapkowej,zawiąż węzeł na górze i rozbijaj ciasteczka wałkiem lub dnem patelni, aby uzyskać całkiem drobne okruchy. Odkurzyć wnętrza masłowanych ramekinów zmiażdżonymi ciasteczkami, następnie wytrząsnąć nadmiar okruchów i zachować je na później. (W tym momencie możesz umieścić naczynia w lodówce, dopóki nie będziesz gotowy do złożenia sufletów.)
Do każdego dania ramekina włożyć łyżkę schłodzonego duszonego rabarbaru.
Resztę rabarbaru wymieszać z kremem, żółtkiem i mąką. W dużej, czystej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubijaj białka ze szczyptą soli, aż będziesz miał miękkie szczyty.
Dodaj pozostałe 2 łyżki cukru i ubijaj na dużej prędkości, aż białka będą bardzo sztywne - powinno to zająć około 3 minut.
Pracując delikatnie, złóż 2 łyżki sztywnych białek jaj w mieszaninę rabarbarową. Włóż to do miski zawierającej pozostałe białka i złóż bardzo ostrożnie. Podzielić mieszaninę między ramekins i wyrównać szczyty. Wytrzyj felgi naczyń do czysta.
Wyjmij gorącą blachę do pieczenia z piekarnika i umieść na niej ramekiny. Włóż z powrotem do nagrzanego piekarnika i piecz przez 18 do 20 minut, lub aż suflety będą miały piękny złoty kolor i ładnie się podniosą.
Podawać od razu, posypane resztkami okruchów.
Nasza umowa z producentami "Jamie at Home" pozwala nam na udostępnienie w Internecie tylko 2 przepisów na odcinek. Food Network żałuje niedogodności dla naszych widzów i foodnetwork.com użytkownicy"