Suflet z kurczakiem i cheddarem

Suflet z kurczakiem i cheddarem
Suflet z kurczakiem i cheddarem wymaga około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. To danie główne ma 694 kalorie, 58g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $1.99 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 155 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, mieloną gałkę muszkatołową, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać białka jaj można śledzić to danie główne z Budyń Bananowy jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest spektakularne. Spróbuj Suflet z kurczakiem i cheddarem, Suflet Cheddar, oraz Suflet Brie i Cheddar" dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: naczynie sufletowe 2-ćwiartkowe (8 filiżanek)
2
Ułóż stojak piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. masło dno i boki 2-quart souffle dish. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
W średnim rondlu podgrzać 1/2 patyczka masła na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać mąkę i gotować, ciągle mieszając, przez 2 minuty. Powoli ubijaj mleko, aż mieszanina będzie gładka i kremowa. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu i gotować, stale mieszając, aż mieszanina pokryje tył łyżki, około 8 do 10 minut. Wymieszać gałkę muszkatołową i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wyjmij patelnię z ognia i dodaj sery, szpinak, kurczaka, żółtka i kostki chleba. Mieszać aż do połączenia (mieszanina będzie gęsta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
żółtko Jajażółtko Jaja
Cały KurczakCały Kurczak
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka z dużą prędkością, aż utrzymają sztywne szczyty, o 2 protokół. 1/4 białka wymieszać z kurczakiem. Za pomocą szpatułki złóż pozostałe białka. Łyżka ciasto do przygotowanego naczynia i piec, aż suflet jest nadmuchany, a wierzch jest jędrny i złoty, około 55 do 60 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Wyjąć z piekarnika i podawać natychmiast.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Francuski można połączyć z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux
Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux
Złożony aromat jest przerywany długotrwałymi akcentami w pełni dojrzałych czerwonych jagód. Pijane jako młode wino, Château Pindefleurs pozwala rozkwitnąć świeżemu owocowi. Przechowywany w piwnicy, rozwija długi i jedwabisty smak w ustach, znak Grands Crus Z Saint-Emilion.Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn