Suflet Czekoladowy Z Likierem

Suflet Czekoladowy Z Likierem
Suflety z likierów czekoladowych wymagają ok. 1 godzina od początku do końca. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. Ten przepis służy 4. 60 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mąki chlebowej, masło, białka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Suflet Czekoladowy Z Likierem, Ciasto czekoladowo - kawowe z sosem czekoladowo-likierowym, oraz Suflet czekoladowo-pomarańczowy likierowy z sosem czekoladowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Dokładnie posmaruj dno i boki czterech ramekinów łyżką masła. Posmaruj cukrem, wyrzucając nadmiar. W razie potrzeby umieść malinę i mżawkę czekolady jako "niespodziankę" na dnie każdej filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Połącz kakao w proszku, skrobię kukurydzianą i łyżkę cukru; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Wymieszaj masło i mąkę, aby utworzyć pastę. Lekko ubić jedno żółtko w żaroodpornej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Podgrzać mleko do temperatury wrzenia w ciężkim rondlu; ubić mieszankę mąki z masłem, aż się roztopi. Stopniowo wlewaj gorące mleko do żółtka w stałym strumieniu, stale ubijając. Powrót mieszaninę do rondla i doprowadzić krem na wolnym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką lub łopatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
5
Gotować i mieszać krem, aż zgęstnieje, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
6
Wyjąć z ognia, mieszając od czasu do czasu, aby zachować gładkość.
7
Trzy pozostałe żółtka połączyć z wanilią, likierem i mieszanką cukier-kakao-skrobia kukurydziana.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
8
Ubić ciepły krem, przykryć i odstawić. (Krem można zrobić z wyprzedzeniem do tego momentu i schłodzić na dzień przed przystąpieniem do receptury.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
Około 35 minut przed podaniem ubij białka, aż będą gęste i spienione, a ich objętość poczwórnie się zwiększy. Stopniowo mieszaj w pozostałych 3 łyżkach cukru, ubijając, aż białka będą sztywne, ale nie suche. Złóż 1/3 bezy do kremu, aby go rozjaśnić, za pomocą trzepaczki lub gumowej szpatułki. Wchodzisz w pozostałej bezy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Natychmiast przełożyć ciasto sufletowe do przygotowanych ramekinów, tworząc gładki kopiec nieco powyżej krawędzi każdego ramekinu. (Jeśli masz worek rurowy, możesz wprowadzić mieszaninę do ramekinów.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
11
Piec od razu w rozgrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut lub do momentu, aż suflety wzrosną i krawędzie zostaną ustawione.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Podawać na gorąco, z sosem malinowym i świeżymi malinami do dekoracji, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos MalinowySos Malinowy
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn