Suflet Czekoladowy Z Likierem
Suflety z likierów czekoladowych wymagają ok. 1 godzina od początku do końca. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. Ten przepis służy 4. 60 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mąki chlebowej, masło, białka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Suflet Czekoladowy Z Likierem, Ciasto czekoladowo - kawowe z sosem czekoladowo-likierowym, oraz Suflet czekoladowo-pomarańczowy likierowy z sosem czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Dokładnie posmaruj dno i boki czterech ramekinów łyżką masła. Posmaruj cukrem, wyrzucając nadmiar. W razie potrzeby umieść malinę i mżawkę czekolady jako "niespodziankę" na dnie każdej filiżanki.
Połącz kakao w proszku, skrobię kukurydzianą i łyżkę cukru; odstawić.
Wymieszaj masło i mąkę, aby utworzyć pastę. Lekko ubić jedno żółtko w żaroodpornej misce.
Podgrzać mleko do temperatury wrzenia w ciężkim rondlu; ubić mieszankę mąki z masłem, aż się roztopi. Stopniowo wlewaj gorące mleko do żółtka w stałym strumieniu, stale ubijając. Powrót mieszaninę do rondla i doprowadzić krem na wolnym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką lub łopatką.
Gotować i mieszać krem, aż zgęstnieje, o 1 minutę.
Wyjąć z ognia, mieszając od czasu do czasu, aby zachować gładkość.
Trzy pozostałe żółtka połączyć z wanilią, likierem i mieszanką cukier-kakao-skrobia kukurydziana.
Ubić ciepły krem, przykryć i odstawić. (Krem można zrobić z wyprzedzeniem do tego momentu i schłodzić na dzień przed przystąpieniem do receptury.)
Około 35 minut przed podaniem ubij białka, aż będą gęste i spienione, a ich objętość poczwórnie się zwiększy. Stopniowo mieszaj w pozostałych 3 łyżkach cukru, ubijając, aż białka będą sztywne, ale nie suche. Złóż 1/3 bezy do kremu, aby go rozjaśnić, za pomocą trzepaczki lub gumowej szpatułki. Wchodzisz w pozostałej bezy.
Natychmiast przełożyć ciasto sufletowe do przygotowanych ramekinów, tworząc gładki kopiec nieco powyżej krawędzi każdego ramekinu. (Jeśli masz worek rurowy, możesz wprowadzić mieszaninę do ramekinów.)
Piec od razu w rozgrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut lub do momentu, aż suflety wzrosną i krawędzie zostaną ustawione.
Podawać na gorąco, z sosem malinowym i świeżymi malinami do dekoracji, w razie potrzeby.