Sos warzywny do Spaghetti Darin
Warzywny sos do Spaghetti Darina może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na sos. Ten przepis zawiera 6 porcji z 385 kalorii, 8G białka, oraz 25g tłuszczu każdy. Za 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, czosnek, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 53%, to danie jest dobre. Spróbuj Warzywny Sos Do Spaghetti, Spaghetti z sosem warzywno-mięsnym, oraz Wolnowarowy Sos Warzywny Do Spaghetti dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozpuść masło w dużym garnku na średnim ogniu; dodaj czosnek i pieprz. Gotuj i mieszaj mieszaninę, aż czosnek będzie pachnący, około 3 minut. Wymieszaj marchewki, seler i cebulę z masłem, zwiększ ogień do średniego i kontynuuj gotowanie i mieszaj, aż warzywa będą miękkie, 5 do 7 minut.
Wymieszaj zmiażdżone pomidory, pietruszkę i cukier do mieszanki warzywnej. Zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 20 minut.
Dodaj parmezan i gotuj na wolnym ogniu, aby ser się rozpuścił, jeszcze około 5 minut.
W małej misce ubij skrobię kukurydzianą do gorącej wody; dodaj do sosu. Wymieszaj zawiesinę skrobi kukurydzianej z sosem i gotuj, aż sos zgęstnieje, jeszcze 1 do 2 minut.