Sufganiot dyniowy z galaretką żurawinową
Sufganiot dyniowy z galaretką żurawinową wymaga mniej więcej 6 godzin i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 30 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 183 kalorie. 97 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odbierz mielony imbir, mielony cynamon, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako bardzo przystępna przystawka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 23%. Spróbuj Galaretka Żurawinowa Jalapeno (Christmas Jelly), Galaretka Żurawinowa, oraz Galaretka Żurawinowo-Pieprzowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło umieścić w misce miksera stojącego.
Na masło wlać gorące mleko; od czasu do czasu mieszać, aż masło się rozpuści.
Przecier z dyni, 3/4 szklanki białego cukru, jajka i żółtko wymieszać z mlekiem.
W osobnej misce połączyć mąkę, drożdże, sól, imbir, cynamon i ziele angielskie. Używając uchwytu łopatkowego, wymieszaj na małej prędkości około 4 szklanki mieszanki mąki. Zeskrobać po bokach miski i pod wiosłem.
Dodaj pozostałą mąkę i wymieszaj, skrobając boki, na małej prędkości, aż do całkowitego połączenia. Ciasto będzie bardzo mokre, prawie ciasteczkowa konsystencja ciasta; nie martw się, pochłonie wilgoć podczas siedzenia.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej miski. Przykryj miskę plastikową folią lekko pokrytą sprayem do gotowania. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 5 godzin lub przez noc.
Sos żurawinowy w puszkach połączyć z 1/3 szklanki wody w małym rondlu. SOS rozbijamy lekko łyżką.
Ciepło, pokryte, na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos żurawinowy rozpuści się, o 25 protokół.
Wlać do miski i przechowywać w lodówce.
Umieść schłodzone ciasto na dobrze posmarowanej mąką powierzchni roboczej. Uformuj go w kulkę, podziel ciasto na pół i odstaw połowę ciasta do wysmarowanej miski. Przykryć nasmarowaną folią i przechowywać w lodówce.
Rozwałkuj pozostałą połowę ciasta, w razie potrzeby mąką, do grubości 1/4 cala.
Wyciąć rund ciasta z 3-calowym nożem.
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy lub dużym rondlu do 375 stopni F (190 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub wkładką silikonową. Zapobiegnie to przywieraniu i rozdarciu ciasta.
Rund ciasta przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia w parach (jedna będzie górna połowa, druga dolna połowa pączka). Zbierz resztki ciasta i dodaj je do ciasta przechowywanego w lodówce.
Białka ubić z 1 łyżeczką wody.
Szczotkuj rundy, które będą dolnymi połówkami pączków z ubitym białkiem jaja.
Łyżka 1 łyżeczka galaretki żurawinowej do środka każdej dolnej rundy; ułóż drugą rundę na górze i naciśnij krawędzie, aby uszczelnić.
Niech pączki odpocząć 20 minut.
Pracując partiami, smaż pączki, aż będą dobrze zarumienione, około 1 1/2 minut na stronę.
Pączki osuszyć na papierowych ręcznikach.
Wlać 1/2 szklanki białego cukru do worka lub dużej miski; wrzucić pączki w cukrze do herbu. Pączki przed podaniem posmarować cukrem cukierniczym. Powtórz z pozostałym ciastem.