Strudle z pigwy jabłkowej z syropem z pigwy

Strudle z pigwy jabłkowej z syropem z pigwy
Strudle z pigwy jabłkowej z syropem z pigwy mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 20. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki chlebowej, slivered migdały, pigwy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 17%. Spróbuj Strudle z pigwy jabłkowej z syropem z pigwy, Pigwa gotowana w syropie Kardamonowym, oraz Szarlotka Z Pigwą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pigwę z reserved star-fruit syrop w 3-quart ciężkim rondlu i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do mieszaniny, następnie dodać strąk i pasek skórki. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, aż pigwa jest bardzo delikatny i zaczyna się różowawy, 50 do 60 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
PigwaPigwa
OwoceOwoce
NasionaNasiona
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Podczas gdy pigwa gotuje się, umieść stojak piekarnika w środkowej pozycji i rozgrzej piekarnik do 204°.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
W międzyczasie Wrzuć jabłka z masłem, drobno startą skórką, solą i 1/4 szklanki cukru na dużą płytką patelnię do pieczenia, aż będą dobrze pokryte, rozprowadzając w równej warstwie. Piecz, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka będą bardzo miękkie, a każdy płyn, który uwalniają, odparuje, 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
MasłoMasło
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Wlać mieszaninę pigwy na duże sito ustawione nad miską, odrzucając strąk i skórkę, i rezerwy syrop. Jeśli syrop mierzy więcej niż 1 filiżankę, wróć do rondla i gotuj, aż zmniejszy się do około 1 filiżanki; jeśli jest mniej, dodaj wystarczającą ilość wody do całkowitej 1 filiżanki. Całkowicie chłodny syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
W dużej misce wymieszać razem pigwę i wiśnie. Złożyć pieczone jabłka i sok z cytryny do mieszaniny pigwy i schłodzić do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CzereśnieCzereśnie
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
PigwaPigwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
W blenderze lub robocie kuchennym pulsuj chleb do drobnej okruchy, następnie dodaj orzechy i pozostałą 1/4 szklanki cukru i pulsuj, aż orzechy zostaną drobno posiekane. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
CukierCukier
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Wymieszać mąkę chlebową, cukier granulowany i sól w misce miksera, następnie zrobić dobrze w środku i dodać żółtko, letnią wodę i 2 łyżki roztopionego masła. Beat ze średnią prędkością, aż ciasto staje się jedwabisty i elastyczny, a następnie tworzy miękką lepką kulkę, która wychodzi z boku miski, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
MasłoMasło
CiastoCiasto
WodaWoda
SólSól
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i uformować w kulkę. Lekko szczotkować roztopionym masłem, a następnie przykryć rozgrzaną miską odwróconą (wypłukać miskę gorącą wodą do ogrzania i wyschnięcia) i odstawić 1 do 1 1/4 godziny, aby pozwolić glutenu odpocząć i ułatwić rozciąganie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. wyłożyć dużą blachę do pieczenia (17 na 13 cali) papierem do pieczenia. W pomieszczeniu bez przeciągów przykryj stół roboczy arkuszem, a następnie przetrzyj mąkę uniwersalną w arkusz, z wyjątkiem zwisu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść ciasto na środku stołu i rozciągnij go w 12-calową rundę palcami. Za pomocą mąki grzbiety rąk (usunąć wszystkie pierścienie, bransoletki, i Zegarki), dotrzeć pod ciasta i rozpocząć delikatnie rozciąganie i przerzedzenie ciasta od środka na krawędzie, poruszając się wokół stołu podczas pracy i sporadycznie rozciąganie i przerzedzenie grubsze krawędzie lekko. Stopniowo rozciągaj cienki papier do ciasta na co najmniej 36-calowy kwadrat (kwadrat zawiśnie nad krawędzią stołu), pozwalając mu odpocząć przez kilka minut, gdy jest odporny na rozciąganie i od czasu do czasu odbijanie rąk. (Rozciąganie może trwać nawet 20 minut; staraj się nie robić żadnych dziur w cieście, ale jeśli to zrobisz, odetnij kawałki z zwisu, aby je łatać.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3
Pozostawić ciasto 5 minut do wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
1
Bardzo delikatnie posmarować ciasto 1/3 szklanki roztopionego masła i równomiernie posypać reserved mieszanką migdałów. Kopiec wypełniający 2 (11 - na 3-calowe) paski, od końca do końca, wzdłuż najbliższej krawędzi ciasta, pozostawiając 3 cale między paskami i 4-calową granicę wzdłuż boków i krawędzi najbliższego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
MasłoMasło
CiastoCiasto
2
Odetnij zwis ciasta do krawędzi stołu nożycami kuchennymi. Złóż krawędź ciasta najbliżej Ciebie nad nadzieniem i, trzymając arkusz napięty, użyj arkusza, aby ciasto przewróciło się nad nadzieniem, z dala od Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
3
Strudel posmarować pozostałym roztopionym masłem i pokroić na 2 kawałki przez przestrzeń między kopcami. Używając 2 metalowych szpatułek, ostrożnie przenieś strudle na blachę do pieczenia, układając je w odległości 4 cali od siebie i posyp 2 łyżkami cukru cukierniczego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
MasłoMasło
Kopce BarKopce Bar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
4
Wytnij 3 lub 4 otwory parowe o 2 cale od siebie w górnej części każdego strudla i piec do złotego koloru, 40 do 45 minut. Schłodzić przez 10 minut na arkuszu na stojaku, a następnie ostrożnie przenieść do stojaka i schłodzić do ogrzania lub temperatury pokojowej, około 30 minut. Pył równomiernie z pozostałymi 2 łyżkami cukru cukierniczego. W razie potrzeby ostrożnie przesuwaj płomień palnika równomiernie tam iz powrotem nad cukrem, aż cukier stopi się i karmelizuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
PiekarnikPiekarnik
5
Pokrój strudle na kawałki o szerokości 2 cali i podawaj z lodami i wiórkami z gwiazdek.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
FrytkiFrytki
OwoceOwoce
6
Mżawka z reserved syrop pigwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
SyropSyrop
1
* Aby zrobić syrop (jeśli nie robisz chipsów z gwiazdkami), zagotuj 2 szklanki wody i 2 szklanki cukru w 3-litrowym ciężkim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie dodaj pigwę i kontynuuj przepis.* Syrop z pigwy i nadzienie (w tym jabłka i wiśnie) można przygotować 3 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.* Mieszanka orzechów może być wykonana 2 dni wcześniej i przechowywana w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Strudle najlepiej spożywać tego samego dnia, w którym są wytwarzane, ale można je przygotować 1 dzień wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej, przykryte. Podgrzać w rozgrzanym piekarniku 177° 15 minut.* Strudle mogą być składane (ale nie pieczone) i zamrażane na blasze do pieczenia, szczelnie przykryte folią, aż zostaną zamrożone na twardo, a następnie zamrożone, owinięte pergaminem, a następnie folią, 2 tygodnie do przodu. Rozmrozić, odsłonięty, na blasze do pieczenia co najmniej 1 godzinę przed pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
PigwaPigwa
FrytkiFrytki
OwoceOwoce
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik

Składniki

4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka chlebowamąka chlebowa170Orzechy dowolne (posiekane)filiżanka miękkich suszonych wiśnifiliżanka miękkich suszonych wiśni596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukiernice cukiercukiernice cukier1Dużeodmiany grzybówodmiany grzybów1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiO uniwersalnej mące do wcierania w ściereczkęO uniwersalnej mące do wcierania w ściereczkę907Orzechy dowolne (posiekane)Jabłka Gala (4 lub 5), obrane, rdzeniowane i pokrojone na kawałki 3/4 calaJabłka Gala (4 lub 5), obrane, rdzeniowane i pokrojone na kawałki 3/4 cala1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny11 funt cukinii,(4-na 1-calowy) pasek świeżej skórki cytrynowej plus drobno starty(4-na 1-calowy) pasek świeżej skórki cytrynowej plus drobno starty907Orzechy dowolne (posiekane)pigwy (4 lub 5), obrane, ćwiartowane, rdzeniowane i pocięte na kawałki 3/4 calapigwy (4 lub 5), obrane, ćwiartowane, rdzeniowane i pocięte na kawałki 3/4 cala1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych57Orzechy dowolne (posiekane)1/2 szklanki śliwkowych migdałów, lekko tosty1/2 szklanki śliwkowych migdałów, lekko tosty20Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyReserved syrop od Star-Fruit chipsReserved syrop od Star-Fruit chips1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata10(zima)1/4 patyczka niesolonego masła, stopionego i lekko schłodzonego1/4 patyczka niesolonego masła, stopionego i lekko schłodzonego1fasola waniliowa, połówka wzdłużfasola waniliowa, połówka wzdłuż1quartAkompaniament: kupione w sklepie lody waniliowe premium; star - Fruit chipsAkompaniament: kupione w sklepie lody waniliowe premium; star - Fruit chips1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiletnia wodaletnia woda1slicetwardy biały chleb kanapkowytwardy biały chleb kanapkowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje20
Ocena Zdrowia2
Magazyn