Strudle z pigwy jabłkowej z syropem z pigwy mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 20. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki chlebowej, slivered migdały, pigwy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 17%. Spróbuj Strudle z pigwy jabłkowej z syropem z pigwy, Pigwa gotowana w syropie Kardamonowym, oraz Szarlotka Z Pigwą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz pigwę z reserved star-fruit syrop w 3-quart ciężkim rondlu i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do mieszaniny, następnie dodać strąk i pasek skórki. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, aż pigwa jest bardzo delikatny i zaczyna się różowawy, 50 do 60 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Pigwa
Owoce
Nasiona
Cukier
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Podczas gdy pigwa gotuje się, umieść stojak piekarnika w środkowej pozycji i rozgrzej piekarnik do 204°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pigwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
W międzyczasie Wrzuć jabłka z masłem, drobno startą skórką, solą i 1/4 szklanki cukru na dużą płytką patelnię do pieczenia, aż będą dobrze pokryte, rozprowadzając w równej warstwie. Piecz, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka będą bardzo miękkie, a każdy płyn, który uwalniają, odparuje, 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,
Masło
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
4
Wlać mieszaninę pigwy na duże sito ustawione nad miską, odrzucając strąk i skórkę, i rezerwy syrop. Jeśli syrop mierzy więcej niż 1 filiżankę, wróć do rondla i gotuj, aż zmniejszy się do około 1 filiżanki; jeśli jest mniej, dodaj wystarczającą ilość wody do całkowitej 1 filiżanki. Całkowicie chłodny syrop.
W dużej misce wymieszać razem pigwę i wiśnie. Złożyć pieczone jabłka i sok z cytryny do mieszaniny pigwy i schłodzić do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu, około 30 minut.
W blenderze lub robocie kuchennym pulsuj chleb do drobnej okruchy, następnie dodaj orzechy i pozostałą 1/4 szklanki cukru i pulsuj, aż orzechy zostaną drobno posiekane. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Cukier
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Wymieszać mąkę chlebową, cukier granulowany i sól w misce miksera, następnie zrobić dobrze w środku i dodać żółtko, letnią wodę i 2 łyżki roztopionego masła. Beat ze średnią prędkością, aż ciasto staje się jedwabisty i elastyczny, a następnie tworzy miękką lepką kulkę, która wychodzi z boku miski, 8 do 10 minut.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i uformować w kulkę. Lekko szczotkować roztopionym masłem, a następnie przykryć rozgrzaną miską odwróconą (wypłukać miskę gorącą wodą do ogrzania i wyschnięcia) i odstawić 1 do 1 1/4 godziny, aby pozwolić glutenu odpocząć i ułatwić rozciąganie.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. wyłożyć dużą blachę do pieczenia (17 na 13 cali) papierem do pieczenia. W pomieszczeniu bez przeciągów przykryj stół roboczy arkuszem, a następnie przetrzyj mąkę uniwersalną w arkusz, z wyjątkiem zwisu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
2
Umieść ciasto na środku stołu i rozciągnij go w 12-calową rundę palcami. Za pomocą mąki grzbiety rąk (usunąć wszystkie pierścienie, bransoletki, i Zegarki), dotrzeć pod ciasta i rozpocząć delikatnie rozciąganie i przerzedzenie ciasta od środka na krawędzie, poruszając się wokół stołu podczas pracy i sporadycznie rozciąganie i przerzedzenie grubsze krawędzie lekko. Stopniowo rozciągaj cienki papier do ciasta na co najmniej 36-calowy kwadrat (kwadrat zawiśnie nad krawędzią stołu), pozwalając mu odpocząć przez kilka minut, gdy jest odporny na rozciąganie i od czasu do czasu odbijanie rąk. (Rozciąganie może trwać nawet 20 minut; staraj się nie robić żadnych dziur w cieście, ale jeśli to zrobisz, odetnij kawałki z zwisu, aby je łatać.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
3
Pozostawić ciasto 5 minut do wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
1
Bardzo delikatnie posmarować ciasto 1/3 szklanki roztopionego masła i równomiernie posypać reserved mieszanką migdałów. Kopiec wypełniający 2 (11 - na 3-calowe) paski, od końca do końca, wzdłuż najbliższej krawędzi ciasta, pozostawiając 3 cale między paskami i 4-calową granicę wzdłuż boków i krawędzi najbliższego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Masło
Ciasto
2
Odetnij zwis ciasta do krawędzi stołu nożycami kuchennymi. Złóż krawędź ciasta najbliżej Ciebie nad nadzieniem i, trzymając arkusz napięty, użyj arkusza, aby ciasto przewróciło się nad nadzieniem, z dala od Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
3
Strudel posmarować pozostałym roztopionym masłem i pokroić na 2 kawałki przez przestrzeń między kopcami. Używając 2 metalowych szpatułek, ostrożnie przenieś strudle na blachę do pieczenia, układając je w odległości 4 cali od siebie i posyp 2 łyżkami cukru cukierniczego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Masło
Kopce Bar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Szpatułka
4
Wytnij 3 lub 4 otwory parowe o 2 cale od siebie w górnej części każdego strudla i piec do złotego koloru, 40 do 45 minut. Schłodzić przez 10 minut na arkuszu na stojaku, a następnie ostrożnie przenieść do stojaka i schłodzić do ogrzania lub temperatury pokojowej, około 30 minut. Pył równomiernie z pozostałymi 2 łyżkami cukru cukierniczego. W razie potrzeby ostrożnie przesuwaj płomień palnika równomiernie tam iz powrotem nad cukrem, aż cukier stopi się i karmelizuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow Torch
Piekarnik
5
Pokrój strudle na kawałki o szerokości 2 cali i podawaj z lodami i wiórkami z gwiazdek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Frytki
Owoce
6
Mżawka z reserved syrop pigwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pigwa
Syrop
1
* Aby zrobić syrop (jeśli nie robisz chipsów z gwiazdkami), zagotuj 2 szklanki wody i 2 szklanki cukru w 3-litrowym ciężkim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie dodaj pigwę i kontynuuj przepis.* Syrop z pigwy i nadzienie (w tym jabłka i wiśnie) można przygotować 3 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.* Mieszanka orzechów może być wykonana 2 dni wcześniej i przechowywana w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Strudle najlepiej spożywać tego samego dnia, w którym są wytwarzane, ale można je przygotować 1 dzień wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej, przykryte. Podgrzać w rozgrzanym piekarniku 177° 15 minut.* Strudle mogą być składane (ale nie pieczone) i zamrażane na blasze do pieczenia, szczelnie przykryte folią, aż zostaną zamrożone na twardo, a następnie zamrożone, owinięte pergaminem, a następnie folią, 2 tygodnie do przodu. Rozmrozić, odsłonięty, na blasze do pieczenia co najmniej 1 godzinę przed pieczeniem.