Steki z tuńczyka z karmelizowaną cebulą

Steki z tuńczyka z karmelizowaną cebulą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj steków z tuńczyka z karmelizowaną cebulą. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 41g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 6,35 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, cebuli, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Steki Blackstrap Z Karmelizowaną Cebulą, Steki Pieprzone Z Karmelizowaną Cebulą, oraz Steki smażone z karmelizowaną cebulą i gorgonzolą.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać cebulę; gotować około 15 minut lub aż cebula będzie złoty kolor, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodaj ziarna pieprzu, liść laurowy i wino. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego; gotuj na wolnym ogniu 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
WinoWino
4
Przenieś cebulę na stronę patelni. W razie potrzeby dodaj dodatkowy olej do patelni. Zwiększyć ciepło do wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj steki z tuńczyka; gotować około 3 protokół lub aż rumiane z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
6
Zmniejszyć ogień do średniej; gotować 4 do 6 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem, mieszając cebulę od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
RybyRyby
7
Steki z tuńczyka podawać z cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
CebulaCebula

Wyposażenie

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Peju Province Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn