Steki z tuńczyka z karmelizowaną cebulą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj steków z tuńczyka z karmelizowaną cebulą. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 41g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 6,35 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, cebuli, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Steki Blackstrap Z Karmelizowaną Cebulą, Steki Pieprzone Z Karmelizowaną Cebulą, oraz Steki smażone z karmelizowaną cebulą i gorgonzolą.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu do gorąca.
Dodać cebulę; gotować około 15 minut lub aż cebula będzie złoty kolor, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj ziarna pieprzu, liść laurowy i wino. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego; gotuj na wolnym ogniu 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Przenieś cebulę na stronę patelni. W razie potrzeby dodaj dodatkowy olej do patelni. Zwiększyć ciepło do wysokiej.
Dodaj steki z tuńczyka; gotować około 3 protokół lub aż rumiane z obu stron.
Zmniejszyć ogień do średniej; gotować 4 do 6 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem, mieszając cebulę od czasu do czasu.
Steki z tuńczyka podawać z cebulą.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Peju Province Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah