Steki z indyka Cajun z salsą ananasową
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Cajun, więc dać Cajun steki z indyka z ananasem salsan spróbować. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 517 kalorii. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, olej słonecznikowy, chili i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 47 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest niesamowite. Spróbuj Grillowany Łosoś Cajun Z Salsą Pomidorowo-Ananasową, Okłady z indyka Cajun z salsą z kukurydzy cukrowej, oraz Kanapka z indykiem z salsą ananasową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rezerwa 2 łyżki cebuli do salsy.
Rozgrzać olej w rondlu i gotować pozostałą cebulę i połowę pieprzu przez 4 Min lub aż zmiękną i zabarwione. Wymieszać z ryżem, a następnie wlać bulion.
Dodać fasolę i szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia, wymieszać raz, przykryć patelnię, a następnie zmniejszyć ogień do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Gotować przez 15 minut, aż ryż będzie miękki i płyn wchłonie.
Dust steki z indyka z przyprawą Cajun i patelni lub smażyć na patelni non-stick przez około 4-6 min z każdej strony, aż gotowane przez.
Ananasa pokroić na małe kawałki i wymieszać z zastrzeżoną czerwoną cebulą, pieprzem, zielonym chilli i sokiem z limonki. Łyżka salsy na każdym stek i podawać z ryżem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Peju Province Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah