Steki smażone na patelni z salsą Verde i sosem Chili Ancho

Steki smażone na patelni z salsą Verde i sosem Chili Ancho
Need a bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne FODMAP danie główne? Smażone steki z Salsa Verde i sosem Chili Ancho mogą być spektakularnym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 552 kalorie, 46g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 5,66 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, nasiona kminku, sos chili ancho i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak Na Jednej Patelni Kremowy Salsa Verde, Steki z kalafiora z ziołową salsą Verde, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym.

Instrukcje

1
Toast nasiona kminku i nasiona kolendry w ciężkich małych patelni na średnim ogniu, aż nasiona są lekko rumiane i aromatyczne, często mieszając, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Nasiona KminkuNasiona Kminku
NasionaNasiona
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieść nasiona do młynka do przypraw lub młynka do kawy i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KawaKawa
NasionaNasiona
3
Dodać chili w proszku, cukier, sól i pieprz i drobno zmielić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
PieprzPieprz
CukierCukier
SólSól
4
Posypać 1 łyżeczka przyprawy wcierać na każdej stronie każdego steku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
StekStek
5
Steki umieścić na blasze do pieczenia i schłodzić co najmniej 30 minut i do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Podgrzać 2 ciężkie duże patelnie na średnim ogniu.
7
Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek do każdej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj 3 steki do każdej patelni. Steki smażyć na patelni, aż gotowane do pożądanej doneness, o 4 minut na stronie średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Przenieś steki na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
10
Odstawić 5 minut.
11
Podawać z salsą Verde i sosem Chili Ancho.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
SOSSOS

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Wild & Wilder ekshibicjonisty Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn