Steki Portabella z sosem musztardowo-Szalotkowym
Steki Portabella z sosem musztardowo-Szalotkowym to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 129 kalorii. Mieszanka estragonu, skrobi kukurydzianej, musztardy dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Steki z sosem Szalotkowym, Steki z polędwicy wieprzowej w kremowym sosie Szalotkowo-pieczarkowym, oraz Stelaż jagnięcy z sosem musztardowo-Szalotkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłukać i odsączyć rukolę; zerwać delikatne gałązki (powinieneś mieć 1 1/2 do 2 szklanek). Posiekaj tyle pozostałej rukoli (w tym łodyg), aby zrobić 1/4 szklanki; zachowaj resztki do innych zastosowań lub Odrzuć.
Przycinaj i odrzucaj łodygi grzybów, aby końce były równo z wnętrzem czapek; wypłukać Czapki i osuszyć. W małej misce wymieszać oliwę z oliwek i 1 łyżkę Worcestershire. Rozetrzyj mieszaninę równomiernie po gładkich bokach czapek grzybkowych.
Posypać lekko obie strony solą i pieprzem.
Lay czapki, skrzelowej stronie w dół, na stojaku w 10-przez 15-calowy brojlerów lub patelni do pieczenia.
Broil około 4 cali od ciepła, aż sok zacznie kapać z czapek grzybowych, 4 do 5 minut. Odwróć Czapki i dusić, aż sok w czapkach pęcherzyki i grzyby są elastyczne, 5 do 7 minut dłużej.
Tymczasem połączyć szalotki, ocet i estragon w 8-do 10-calowej patelni; gotować na dużym ogniu, często mieszając, aż cała ciecz odparuje, o 1 minutę. W innej małej misce, wymieszać skrobię kukurydzianą z 2 łyżki wody, aż gładka; trzepaczka w mleku, musztarda, i pozostałe 1 łyżeczka Worcestershire.
Dodać do mieszaniny szalotki i mieszać do wrzenia.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Przełożyć kapsle grzybowe na talerze obiadowe. Ułożyć gałązki rukwii wzdłuż nasadek. Łyżka sosu równo na grzyby i posypać posiekaną rukolą.