Steki Pomarańczowo-Sojowe
Steki pomarańczowo-sojowe to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 10 porcjami. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 96 kalorii, 11g białka, oraz 3G tłuszczu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól i pieprz, sok pomarańczowy, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest dobre. Spróbuj Orange-Chipotle Spódnica Steki, Pan-Seared Spódnica Steki, oraz Spódnica steki z czerwoną cebulą Mojo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wypłukać steki i osuszyć. W ciężkiej plastikowej torbie na żywność 1-galon, połącz steki, sok pomarańczowy, sos sojowy, czosnek, pieprz, oregano i kminek. Zamknąć worek, umieścić w misce i schłodzić co najmniej 4 godziny lub do 1 dnia; od czasu do czasu obracać.
Splot 2 długie metalowe szaszłyki (od 18 do 24 cali.) równolegle przez środek każdego steka.
Układaj steki na grillu na solidnym łóżku z gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund). Zamknij pokrywę na grillu gazowym. Gotować, obracając raz, aż zrobić według własnych upodobań, 6 do 8 minut dla średnio rzadkie (cut do testu).
Przełożyć stek na talerz, wyjąć szaszłyki i pokroić mięso na porcje.
Dodać sól i pieprz do smaku.