Stek zapiekany ze szczypiorkiem-masłem chrzanowym
Smażony stek ze Szczypiorkowo-chrzanowym masłem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 215 kalorii. Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis służy 4 i kosztuje $3.39 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać steki z polędwicy wołowej, pieprz, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek pieprzowy z kremem Chrzanowo-szczypiorkowym, Puree chrzanowe z masłem szczypiorkowym, oraz Smażony stek z kremowym sosem chrzanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w małej misce. Przechowywać w lodówce 20 minut lub do firmy.
Steki posypać równomiernie solą i pieprzem.
Rozgrzej dużą patelnię grillową na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj steki na patelnię; gotować 4 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjąć steki z patelni; odstawić 5 minut. Mieszaninę masła podzielić równomiernie między steki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Flora Springs Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.