Stek z masłem Parmezanowym, glazurą balsamiczną i rukolą
Stek z masłem Parmezanowym, glazurą balsamiczną i rukolą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,35 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 540 kalorii, 39g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz stek z rib-eye, ocet balsamiczny, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Stek Z Masłem Parmezanowym, Glazurą Balsamiczną I Rukolą, Sałatka z arbuza, fety i rukoli z glazurą balsamiczną, oraz Bakłażan parmezan z glazurą balsamiczną.
Instrukcje
Wymieszać starty ser i masło w małej misce.Obficie doprawić solą i pieprzem; odstawić.
Stek obficie posyp solą i pieprzem.
Rozgrzać olej na średniej patelniprzez średnie ciepło.
Dodaj stek; gotuj todesired doneness, około 4 minut na bokdla średnio-rzadkich.
Dodaj cukier, szalotki i cukier na patelnię; gotować aż do zmniejszenia do glazury, stale mieszając, o 1minute. Podzielić rukolę i parmezan golenie między 2 talerze. Wyciśnij cytrynę. Slicesteak; umieścić na szczycie rukoli. Top stek z
W porcji: 505,27 kalorii (kcal),
1% kalorii z tłuszczu, 33,74 tłuszcz (g), 14,77 tłuszcz nasycony (G), 181,86 Cholesterol (mg),
88 błonnik pokarmowy (G),
39 węglowodanów netto (g), 37,62 białka (G)
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować jest La Jota Howell Mountain Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.