Stek z flanki owinięty Petit Filet z rozbitymi ziemniakami z Creme Fraiche
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do twojego pudełka z przepisami, stek z boku owinięty Petit Filet z rozbitymi ziemniakami z Creme Fraiche może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 13,06 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 1677 kalorii, 80g białka, oraz 123g tłuszczu. Jest idealny do valentin day. Ten przepis z Foodnetwork wymaga szparagów, ziemniaków, oliwy z oliwek i mielonego pieprzu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 79%. Spróbuj Rozbite Ziemniaki Z Chrzanem Crème Fraîche, Ziemniaki Z Crème Fraiche I Kawiorem, oraz Zapiekane ziemniaki z Creme Fraiche dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: sznurek kuchenny lub wykałaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
Wyraźny Aromat Masła
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Ręcznikiem papierowym wytrzyj wszystkie grzyby do czysta. (Nie moczyć ich w wodzie, a następnie osuszyć. Grzyby są jak małe gąbki. Zasysają wodę i stają się papkowate.) Przytnij i wyrzuć wysuszoną część na końcu łodyg grzyba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Rozłóż grzyby na dużej blasze i skrop oliwą z oliwek. Dopraw solą i wymieszaj, aby pokryć. Piecz grzyby przez 30 do 45 minut.
Za pomocą ręcznika papierowego osusz filety i stek z boku, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Flanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Posyp obie strony wołowiny solą i pieprzem. Natrzyj wierzchołki filetów 1 łyżką posiekanego tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
7
Pozwól filetom usiąść pod przykryciem, aby przed gotowaniem doprowadzić je do temperatury pokojowej.
8
Pokrój stek z boku wzdłuż na 1-calowe paski i owiń każdy filet wokół krawędzi paskami steku z boku. Możesz mieć resztki steku z flanki. Zawiąż każdy filet sznurkiem kuchennym lub włóż wykałaczkę, aby przytrzymać stek z boku do fileta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Flanki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
Wyraźny Aromat Masła
9
Gdy grzyby są upieczone i ładne i złocistobrązowe, wyjmij z piekarnika, ostudź trochę, a następnie grubo posiekaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Na dużej patelni podgrzej 3 łyżki masła na średnim ogniu. Gdy tylko masło zacznie bulgotać i się spienić, Wrzuć pieczone grzyby oraz olej i kapie z blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Dodaj mleko i zmniejsz je o jedną trzecią. Powinieneś mieć ładny, bogaty sos, który pokrywa grzbiet łyżki i utrzymuje przez nią linię. W razie potrzeby posmakuj i dostosuj przyprawę. Utrzymuj sos w cieple, aż będzie gotowy do podania. (Można umieścić go w żaroodpornej misce ustawionej nad garnkiem z delikatnie gotującą się wodą.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
19
Dodaj ocet z białego wina i gotuj przez kilka sekund, a następnie zdejmij z ognia i trzymaj w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny Biały
20
Podgrzej dużą żaroodporną patelnię z 2 łyżkami oliwy z oliwek na średnim ogniu. (Jeśli masz naprawdę dużą patelnię, możesz umieścić wszystkie 4 filety na patelni. Jeśli nie, gotuj partiami, używając 1 łyżki oleju na partię. Nie chcesz, żeby steki się dotykały. Chcemy uzyskać ładne przypalenie Na Zewnątrz filetów i aby to osiągnąć, Twoje filety potrzebują miejsca.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Dodaj 3 pełne gałązki tymianku. Teraz dużą łyżką zacznij fastrygować filety roztopionym masłem o Smaku tymianku. Odwróć filety, ponownie sfastryguj i przełóż do piekarnika na kilka minut, aż będą ugotowane na średnim poziomie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Aromatyzowane
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
24
Podawać: ułóż rozbite ziemniaki z Creme Fraiche tuż po jednej stronie środka talerza. Wyjmij filety z piekarnika i wyjmij sznurek lub wykałaczki. Oprzyj filet o ziemniaki. Posyp sosem grzybowym i umieść szparagi przed filetem. Posyp posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat Masła
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
25
Umyj ziemniaki i umieść w garnku z osoloną wodą, na tyle, aby przykryć wierzchołki ziemniaków. Doprowadzić do wrzenia, a następnie skręcić w dół do wrzenia i gotować do miękkości widelca. (Kiedy wbijasz widelec w ziemniaka i odpada bez oporu, są gotowe.)
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
26
Odcedź ziemniaki i połóż na ściereczce lub ręczniku papierowym. Dłonią lekko rozbij ziemniaki, aby po prostu trochę się otworzyły i podzieliły. Upewnij się, że zachowują swój kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Herbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
27
Na dużej patelni na średnim ogniu rozpuść masło i dodaj czosnek, szalotkę, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki białego pieprzu. Gdy czosnek i szalotka będą przezroczyste, dodaj zmiażdżone ziemniaki i wrzuć, aby wszystkie zostały pocałowane masłem, szalotką i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Podawaj w stylu rodzinnym lub na pojedynczych talerzach i posyp resztą szczypiorku i odrobiną skórki z cytryny. Skórka nadaje spuds dodatkowy mały trzpień i zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne Nonpareile
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Stek z flanki działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.