Stek z flanki owinięty Petit Filet z rozbitymi ziemniakami z Creme Fraiche

Stek z flanki owinięty Petit Filet z rozbitymi ziemniakami z Creme Fraiche
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do twojego pudełka z przepisami, stek z boku owinięty Petit Filet z rozbitymi ziemniakami z Creme Fraiche może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 13,06 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 1677 kalorii, 80g białka, oraz 123g tłuszczu. Jest idealny do valentin day. Ten przepis z Foodnetwork wymaga szparagów, ziemniaków, oliwy z oliwek i mielonego pieprzu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 79%. Spróbuj Rozbite Ziemniaki Z Chrzanem Crème Fraîche, Ziemniaki Z Crème Fraiche I Kawiorem, oraz Zapiekane ziemniaki z Creme Fraiche dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: sznurek kuchenny lub wykałaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Ręcznikiem papierowym wytrzyj wszystkie grzyby do czysta. (Nie moczyć ich w wodzie, a następnie osuszyć. Grzyby są jak małe gąbki. Zasysają wodę i stają się papkowate.) Przytnij i wyrzuć wysuszoną część na końcu łodyg grzyba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Rozłóż grzyby na dużej blasze i skrop oliwą z oliwek. Dopraw solą i wymieszaj, aby pokryć. Piecz grzyby przez 30 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Za pomocą ręcznika papierowego osusz filety i stek z boku, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Posyp obie strony wołowiny solą i pieprzem. Natrzyj wierzchołki filetów 1 łyżką posiekanego tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
7
Pozwól filetom usiąść pod przykryciem, aby przed gotowaniem doprowadzić je do temperatury pokojowej.
8
Pokrój stek z boku wzdłuż na 1-calowe paski i owiń każdy filet wokół krawędzi paskami steku z boku. Możesz mieć resztki steku z flanki. Zawiąż każdy filet sznurkiem kuchennym lub włóż wykałaczkę, aby przytrzymać stek z boku do fileta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
9
Gdy grzyby są upieczone i ładne i złocistobrązowe, wyjmij z piekarnika, ostudź trochę, a następnie grubo posiekaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Na dużej patelni podgrzej 3 łyżki masła na średnim ogniu. Gdy tylko masło zacznie bulgotać i się spienić, Wrzuć pieczone grzyby oraz olej i kapie z blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
12
Smaż grzyby przez 8 do 10 minut, a następnie polej patelnię czerwonym winem. Gotuj, aż większość czerwonego wina zmniejszy się prawie do zera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
13
Dodaj pół na pół na patelnię, mieszając grzyby. Doprowadź mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień do wrzenia i zmniejsz o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
14
Dodaj mleko i zmniejsz je o jedną trzecią. Powinieneś mieć ładny, bogaty sos, który pokrywa grzbiet łyżki i utrzymuje przez nią linię. W razie potrzeby posmakuj i dostosuj przyprawę. Utrzymuj sos w cieple, aż będzie gotowy do podania. (Można umieścić go w żaroodpornej misce ustawionej nad garnkiem z delikatnie gotującą się wodą.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
15
Umyj szparagi i obieraczką do warzyw Usuń zewnętrzną warstwę szparagów.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
16
Pokrój szparagi na 2-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
17
Rozgrzej dużą patelnię z 1 łyżeczką oliwy z oliwek i dodaj boczek. Mieszaj i gotuj boczek, aż zacznie się brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
18
Dodaj szparagi i gotuj, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
19
Dodaj ocet z białego wina i gotuj przez kilka sekund, a następnie zdejmij z ognia i trzymaj w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
20
Podgrzej dużą żaroodporną patelnię z 2 łyżkami oliwy z oliwek na średnim ogniu. (Jeśli masz naprawdę dużą patelnię, możesz umieścić wszystkie 4 filety na patelni. Jeśli nie, gotuj partiami, używając 1 łyżki oleju na partię. Nie chcesz, żeby steki się dotykały. Chcemy uzyskać ładne przypalenie Na Zewnątrz filetów i aby to osiągnąć, Twoje filety potrzebują miejsca.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
21
Dodaj filety do gorącej patelni i smaż, aż filet rozluźni się do punktu, w którym puści patelnię, około 3 minut z jednej strony, a następnie odwróć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
22
Dodaj dużą grudkę masła do gorącej patelni, a gdy się rozpuści, przechyl patelnię do siebie, aby masło gromadziło się w jednym miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
23
Dodaj 3 pełne gałązki tymianku. Teraz dużą łyżką zacznij fastrygować filety roztopionym masłem o Smaku tymianku. Odwróć filety, ponownie sfastryguj i przełóż do piekarnika na kilka minut, aż będą ugotowane na średnim poziomie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło AromatyzowaneMasło Aromatyzowane
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
24
Podawać: ułóż rozbite ziemniaki z Creme Fraiche tuż po jednej stronie środka talerza. Wyjmij filety z piekarnika i wyjmij sznurek lub wykałaczki. Oprzyj filet o ziemniaki. Posyp sosem grzybowym i umieść szparagi przed filetem. Posyp posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
25
Umyj ziemniaki i umieść w garnku z osoloną wodą, na tyle, aby przykryć wierzchołki ziemniaków. Doprowadzić do wrzenia, a następnie skręcić w dół do wrzenia i gotować do miękkości widelca. (Kiedy wbijasz widelec w ziemniaka i odpada bez oporu, są gotowe.)
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
26
Odcedź ziemniaki i połóż na ściereczce lub ręczniku papierowym. Dłonią lekko rozbij ziemniaki, aby po prostu trochę się otworzyły i podzieliły. Upewnij się, że zachowują swój kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
27
Na dużej patelni na średnim ogniu rozpuść masło i dodaj czosnek, szalotkę, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki białego pieprzu. Gdy czosnek i szalotka będą przezroczyste, dodaj zmiażdżone ziemniaki i wrzuć, aby wszystkie zostały pocałowane masłem, szalotką i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
28
Podgrzewaj przez 5 minut, a następnie dodaj creme fraiche na patelnię z połową posiekanego szczypiorku. Rzuć, aby wszystko było ładnie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
29
Podawaj w stylu rodzinnym lub na pojedynczych talerzach i posyp resztą szczypiorku i odrobiną skórki z cytryny. Skórka nadaje spuds dodatkowy mały trzpień i zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji

Składniki

1bunchszparagi, twarde końcówki przycięteszparagi, twarde końcówki przycięte170Orzechy dowolne (posiekane)pokrojony boczek, pancetta lub prosciutto (około 6 plasterków), posiekanypokrojony boczek, pancetta lub prosciutto (około 6 plasterków), posiekany454Orzechy dowolne (posiekane)filety wołowe każdy)filety wołowe każdy)4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz20Orzechy dowolne (posiekane)drobno posiekany szczypiorekdrobno posiekany szczypiorek227Orzechy dowolne (posiekane)creme fraiche lub kwaśna śmietanacreme fraiche lub kwaśna śmietana907Orzechy dowolne (posiekane)paluszki lub małe czerwone ziemniakipaluszki lub małe czerwone ziemniaki680Orzechy dowolne (posiekane)stek z flanki (ostek z flanki (o4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieża posiekana natka pietruszki, do dekoracjiŚwieża posiekana natka pietruszki, do dekoracji1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekany świeży tymianek plus 3 gałązki świeżego tymiankuposiekany świeży tymianek plus 3 gałązki świeżego tymianku4goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMielony biały pieprzMielony biały pieprz2426 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipół na półpół na pół1Skórka z cytrynySkórka z cytryny454Orzechy dowolne (posiekane)grzyby (pieczarki guzikowe lub grzyby mieszane, takie jak shiitake, smardze, borowiki, kurki-potrzebujesz od 20 do 25 pieczarek guzikowych lub 5 filiżanek pokrojonych mieszanych grzybów)grzyby (pieczarki guzikowe lub grzyby mieszane, takie jak shiitake, smardze, borowiki, kurki-potrzebujesz od 20 do 25 pieczarek guzikowych lub 5 filiżanek pokrojonych mieszanych grzybów)546 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (około, Więcej w razie potrzeby)Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (około, Więcej w razie potrzeby)1806 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól2szalotka posiekanaszalotka posiekana76Orzechy dowolne (posiekane)masło niesolonemasło niesolone1stickmasło niesolonemasło niesolone2(zima)ocet winny białyocet winny biały2446 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Stek z flanki działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia78
Magazyn