Staroświecki Potpie Z Kurczaka
Staromodny placek z kurczakiem zajmuje około 1 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 6 porcjom. Jedna porcja zawiera 468 kalorii, 20 g białka i 28 g tłuszczu. Za 1,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przygotowało 14 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Ten przepis z Taste of Home wymaga mąki, nasion selera, ząbka czosnku i wody. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to staroświecki potpie z kurczaka, staromodny potpie z kurczaka i potpie z kurczaka.
Instrukcje
W rondelku roztapiamy masło. Mieszaj mąkę, czosnek, sól i pieprz, aż się połączą. Stopniowo dodawaj wodę, mleko i bulion. Doprowadzić do wrzenia; zagotować i mieszać przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj kurczaka i warzywa; odłożyć na bok.
Aby przygotować ciasto, w misce wymieszaj mąkę i nasiona selera.
Serek śmietankowy i masło pokroić na kawałki. Wyrabiaj mieszaninę ręcznie, aż ciasto utworzy kulę. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj dwie trzecie ciasta na placek o średnicy 12 cali. kwadrat.
Przenieś do 8-calowego. kwadratowe naczynie do pieczenia.
Rozwałkuj pozostałe ciasto na 9-calowe ciasto. kwadrat; nałożyć na nadzienie. Przycinanie, uszczelnianie i żłobienie krawędzi.
W cieście wycinamy nacięcia.
Piec w temperaturze 425°C przez 30–35 minut lub do momentu, aż skórka będzie złotobrązowa, a nadzienie będzie musujące.