Staromodny waniliowy budyń chlebowy z zimowymi owocami
Staromodny budyń waniliowy z zimowymi owocami może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.51 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką wodę, rodzynki, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 16%. Podobne przepisy to Old Fashioned waniliowy budyń chlebowy z jeżynami, Staromodny Budyń Waniliowy, oraz Zimowa sałatka owocowa z bitą śmietaną waniliową.
Instrukcje
Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; umieścić nasiona i fasolę w małym ciężkim rondlu.
Wlać 2% niskotłuszczowego mleka na patelnię i gotować na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi patelni utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Zdjąć z ognia i ostudzić; wyrzucić fasolę wanilii.
Połączyć wrzącą wodę, mieszane owoce i rodzynki w małej misce; przykryć i odstawić 30 minut lub aż zmiękną (nie odcedzić).
Roztopioną margarynę posmarować kromkami chleba i ułożyć chleb na blasze do pieczenia.
Piec w 350 przez 10 minut lub do lekko tosty. Ułóż połowę chleba w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia pokrytym sprayem do gotowania, łzawienie kromek chleba, aby dopasować danie, w razie potrzeby. Łyżka zmiękczonych owoców i moczenia płynu na chleb; wierzch z pozostałym chlebem.
Połącz mieszaninę waniliowo-mleczną, odparowane mleko i następne 5 składników (odparowane mleko przez białka jaj) w średniej misce; dobrze wymieszaj trzepaczką.
Wlać chleb, delikatnie naciskając, aby zwilżyć.
Przykryć naczynie i umieścić w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodać gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut. Odkryć i piec dodatkowe 20 minut lub aż zestaw.