Klamra morelowo-malinowa to lacto ovo vegetarian przepis z 8 porcjami. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 409 kalorii, 6G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Mieszanka moreli, cynamonu, ekstraktu z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 127 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Klamra Jabłkowo-Morelowo-Imbirowa, Klamra Wiśniowo-Malinowa, oraz Granola z morelami i malinami z jogurtem z miodem malinowym.
Instrukcje
1
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Masło i wyłożyć podstawę kwadratowej puszki o średnicy 23 cm. Do mieszanki kruszonki włóż do miski 2 łyżki mąki i 25 g masła z cukrem demerara i cynamonem. Pocierać między palcami, aż będzie przypominał wilgotną bułkę tartą.
Pozostałą mąkę, masło i cukier, jajka i wanilię przełóż do miski, a następnie ubijaj, aż dobrze się połączą. Lekko złóż na pół morele i maliny, a następnie rozłóż na przygotowanej puszce.
Klamra świetnie pasuje do Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.