Sprout & spring onion champ
Jeśli masz mniej więcej 45 minut do wydania w kuchni, Sprout & spring onion champ może być super bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 216 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 2 fanów. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek do Wiosna. Mieszanka tarcia gałki muszkatołowej, brukselka, dymka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 59%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Mistrz Zielonej Cebuli, spring onion pakora - jak zrobić spring onion pakoras, oraz Sajgonki z krewetkami i brukselką z sosem sezamowo-imbirowym.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużej patelni z osoloną wodą, przykryj pokrywką i zagotuj. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut lub aż gotowane przez.
Odcedzić i pozostawić do wyschnięcia na 5 minut.
Masło rozgrzać na dużej patelni, dodać dymkę i gotować przez 3 min, regularnie mieszając. Wrzucić brukselkę i gotować przez kolejne 8 minut, aż będzie miękka.
Dodać mleko i ogrzać przez 1 min więcej.
Wrzucić ziemniaki z powrotem do patelni, zacieru, następnie dodać mleko i wymieszać kiełki.
Dodać gałkę muszkatołową, doprawić i wymieszać.