Spaghetti z cytryną i oliwkami
Spaghetti z cytryną i oliwkami to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 785 kalorii. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę, oliwę z oliwek, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 24 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 97%. Spróbuj Spaghetti z oliwkami i pomidorami (Spaghetti Alla Puttanesca), Spaghetti z oliwkami i sosem pomidorowym, oraz Spaghetti z tuńczykiem, pomidorami i oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do zagotowania makaronu włożyć dużą patelnię z wodą. W międzyczasie umieść olej i orzechy na małej patelni i ogrzej na małym ogniu. Czosnek zmiażdżyć na patelni i posypać chilli. Kontynuuj podgrzewanie, aż orzechy są lekko tosty, sprawdzając, aby upewnić się, że czosnek nie pali.
Skórkę z obu cytryn drobno zetrzeć, przeciąć na pół i wycisnąć sok. Z grubsza posiekać natkę pietruszki. Gdy woda makaronu się zagotuje, dodaj dużą ilość soli i spaghetti i gotuj zgodnie z instrukcją.
Spaghetti odcedzić i przelać do miski.
Zalać oliwą garlicky i dobrze wymieszać ze skórką z cytryny i sokiem, pietruszką, oliwkami, parmezanem i dużą ilością soli i pieprzu.
Dodaj więcej soku z cytryny do smaku powinien być świeży, ale nie zbyt cytrynowy.
Podawać z dodatkowym parmezanem.