Żelatynowa Formowana Butelka Szampana

Żelatynowa Formowana Butelka Szampana
Żelatynowa formowana butelka szampana to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 1 porcją. Ten napój ma 17583 kalorii, 743g białka, oraz 402g tłuszczu na porcję. Na 83,03 zł / porcja, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Sylwester. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sproszkowanego barwnika spożywczego, plastiku czekoladowego, likieru o smaku owocowym i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Formowana Żelatyna Brzoskwiniowa, Żelatyna Malinowa Formowana, oraz Wino czy Szampan? Nie Ma Sprawy! Sum smażony na patelni na szampańskim Risotto z sosem Champagne Pan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: zobacz link źródłowy dla informacji: zestaw Silkscreen aluminium flashing Champagne bottle
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
1
Połączyć żelatynę i wodę w misce i niech kwitną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać cukier i umieścić miskę na podwójnym kotle. Roztopić, aż żelatyna i cukier rozpuszczą się, a mieszanina będzie gładka i przejrzysta. W razie potrzeby przejrzyj górną część i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Aby pojemnik, w którym stworzysz formę do butelek żelatynowych, będziesz potrzebował kawałka aluminium, który jest co najmniej 3 cale dłuższy niż wysokość butelki i wystarczająco szeroki, aby owinąć butelkę 1 1/2 razy. Zakrzywiaj miganie, tworząc pojemnik, w którym butelka może leżeć z co najmniej 1 cala przestrzeni ze wszystkich stron. Uszczelnij całkowicie otwarte boki taśmą klejącą i przyklej drewnianą łyżkę lub szpatułkę wzdłuż górnej części migania z każdej strony, aby dodać dodatkowej sztywności do formy. Produkt końcowy powinien wyglądać jak szablon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
4
Wlać 1-calową warstwę gorącej cieczy żelatynowej na dno formy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
5
Umieścić w lodówce i pozostawić do Ustawienia. Gdy żelatyna jest bardzo twarda, wyjąć z lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
6
Podgrzać pozostałą żelatynę, aby była płynną konsystencją, jeśli zaczęła się zestalać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
7
Umieść butelkę szampana na twardej żelatynie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
8
Wlać pozostałą żelatynową ciecz na butelkę, pokrywając górną część o około 1 cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
9
Niech to siedzieć, aż żelatyna zacznie żel. Przenieś go do lodówki i pozostaw do Ustawienia, aż żelatyna będzie bardzo twarda. Gdy jest twardy, wyjmij go z lodówki Wytnij taśmę klejącą na końcach i oderwij migające aluminium, abyś pozostał tylko z butelką całkowicie zamkniętą w żelatynie. Używając ostrego noża do parkowania, pokrój formę długą drogę na dwie identyczne połówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
10
Wyjmij butelkę szampana.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
11
W przypadku butelki z czekoladą: połowę formy napełnij czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
12
Umieść stojak z drutu, aby znajdował się na górze (Nie wewnątrz) głębokiej patelni do pieczenia. Przewróć wypełnioną formę na stojak z drutu. Nadmiar czekolady spłynie z formy. Pozostawić czekoladę lekko ustawić. Jest to ważne, ponieważ gdy czekolada zacznie twardnieć, około 5 minut, zeskrobać krawędź za pomocą noża do parowania. Gdy czekolada ustawia, kurczy się lub chowa się z boków formy. Czysta krawędź uchroni ją przed przywieraniem i pękaniem, gdy się kurczy. Możesz umieścić formę w lodówce na kilka minut, aby pomóc czekoladzie stwardnieć. Powtórz z drugą połową formy. Odkręć obie połówki butelek czekolady, Odciągając żelatynę od czekolady. Jeśli nie zamierzasz napełnić butelki cukierkami lub truflami, użyj hartowanej czekolady, aby skleić dwie połówki, aby utworzyć butelkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
13
W przypadku dekorowanej Etykiety: możesz pomalować Etykietę odręcznie lub użyć zestawu do sitodruku. Tak czy inaczej, zacznij od użycia wałka do ciasta, aby zwijać plastik czekoladowy o grubości około 1/8 cala. Jeśli zamierzasz malować odręcznie, użyj noża do parkowania, aby wyciąć kwadrat wielkości etykiety, którą chcesz wykonać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
14
Zmieszaj swoje farby, łącząc masło kakaowe i sproszkowany barwnik spożywczy w stosunku 6 do 1, odpowiednio.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
15
Dodać masło kakaowe powoli, aż do osiągnięcia średniej grubości. Najlepszym sposobem przechowywania i podgrzewania farb podczas ich używania jest maszyna do jogurtu. Użyj pędzla do malowania etykiety.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
16
Jeśli używasz zestawu sitodruku, zacznij od stopienia niesłodzonej czekolady nad podwójnym kotłem. Przytrzymaj sitodruk nad rozwałkowanym plastikiem czekoladowym. Używając plastikowego skrobaka z prostą krawędzią, nałóż około łyżeczki roztopionej czekolady na sitodruk i delikatnie pociągnij go przez projekt. Ostrożnie zdejmij sitodruk. Wyschnie prawie natychmiast. Za pomocą noża do parkowania Wytnij Etykietę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub ½ Szklanki) Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę(lub ½ Szklanki) Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1
Połącz złoty pył z likierem w stosunku 6 do 1. Użyj złotej farby, aby pokryć górną część butelki, aby reprezentować złotą folię Zwykle znajdującą się na butelkach szampana.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1
Czekolada jest hartowana tak, że po stopieniu zachowuje swój połysk i ponownie twardnieje, nie stając się kredowym i białym (dzieje się tak, gdy cząsteczki tłuszczu oddzielają się i tworzą się na czekoladzie). Istnieje wiele sposobów hartowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2
Jednym z najprostszych sposobów na hartowanie czekolady jest posiekanie jej na małe kawałki, a następnie umieszczenie jej w kuchence mikrofalowej na 30 sekund przy dużej mocy, aż większość czekolady się rozpuści. Należy bardzo uważać, aby go nie przegrzać. (Temperatura ciemnej czekolady powinna wynosić od 88 do 90 stopni F, nieco cieplej niż dolna warga. Zachowa swój kształt nawet wtedy, gdy w większości się stopi. Białe i mleczne czekoladki topią się w temperaturze około 2 stopni F mniej ze względu na ilość laktozy, którą zawierają.) Wszelkie pozostałe grudki stopią się w pozostałym ogniu czekolady. Użyj blendera zanurzeniowego lub trzepaczki, aby rozbić grudki. Zwykle czekolada zaczyna się ustawiać lub krystalizować wzdłuż boku miski. Jak to ustawia, wymieszać te kryształy do stopionej czekolady, aby go hartować. Szklana miska dobrze zatrzymuje ciepło i utrzymuje dłużej hartowaną czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
LaktozaLaktoza
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Innym sposobem hartowania czekolady jest siew. W tej metodzie dodaj małe kawałki niezamarzanej czekolady do stopionej czekolady. Ilość rozpuszczonej czekolady, która ma być dodana, zależy od temperatury stopionej czekolady, ale zwykle wynosi 1/4 całkowitej ilości. Najłatwiej jest użyć do tego blendera zanurzeniowego lub trzepaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Klasyczny sposób temperowania czekolady nazywa się tablieringiem. Dwie trzecie stopionej czekolady wlewa się na marmur lub inną zimną powierzchnię roboczą. Czekoladę rozprowadza się i pracuje szpatułką, aż jej temperatura wyniesie około 81 stopni F. na tym etapie jest gruba i zaczyna się ustawiać. Ta hartowana czekolada jest następnie dodawana do pozostałej nie hartowanej czekolady i dokładnie mieszana, aż masa osiągnie całkowicie jednolitą temperaturę. Jeśli temperatura jest nadal zbyt wysoka, część czekolady jest dalej obrabiana na zimnej powierzchni, aż do osiągnięcia właściwej temperatury. To dużo pracy, wymaga dużo miejsca i robi wielki bałagan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
5
Prostą metodą sprawdzania temperowania jest nałożenie niewielkiej ilości czekolady na kartkę papieru lub na punkt noża. Jeśli czekolada została prawidłowo hartowana, utwardzi się równomiernie i pokaże dobry połysk w ciągu kilku minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia50
Magazyn