Spaghetti z Bottargą i migdałową bułką tartą
Spaghetti z Bottargan i migdałów bułka tarta może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 25. Udaj się do sklepu i odbierz blanszowane migdały, masło, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Spaghetti z anchois i bułką tartą (Spaghetti con Acciughe e Mollica), Spaghetti z bułką tartą, oraz Spaghetti z bułką tartą i anchois dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kapary moczyć w misce z zimną wodą przez 1 godzinę.
Kapary odcedzić i drobno posiekać.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 35
Toast migdały na blasze do pieczenia przez 10 minut, aż złoty kolor brązowy.
Niech migdały ostygną, a następnie grubo posiekać; przenieść do robota kuchennego i drobno zmielić.
Rozłóż bułkę tartą na blasze do pieczenia i tosty w piekarniku, aż chrupiące.
Ostudzić, następnie wrzucić z migdałami i pietruszką.
W dużym garnku roztopić masło w 1/2 szklanki plus 2 łyżki oleju.
Dodaj kapary, pokruszony czerwony pieprz i połowa bottarga i gotować na umiarkowanym ogniu, aż skwierczeć, o 5 protokół.
W innym dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować spaghetti, mieszając, aż al dente.
Spaghetti odcedzić, rezerwując 3/4 szklanki wody do gotowania makaronu.
Dodaj makaron do sosu bottarga. Mieszać w zarezerwowanej wody do gotowania, 2 łyżki na raz, aż makaron jest pokryta bogatym sosem.
Rozrzuć jedną czwartą mieszanki okruchów chleba w dużej, płytkiej misce. Wierzch z jedną trzecią makaronu. Powtórz warstwę jeszcze dwa razy, kończąc mieszanką okruchów chleba.
Pozostałą bottarga posypać makaronem i skropić pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek.